Anadolu Gençlik Derneği(AGD), Çanakkale Meydan Savaşlarının 100. yılı etkinlikleri kapsamında 'Gençlik Çanakkaleyi Okuyor' isimli kitap okuma kampanyası düzenledi.

AGD Manavgat Temsilciliği, kampanya kapsamında 150 öğrenciye Çanakkale'yi anlatan kitap dağıttı. Etkinlikte öğrenciler, yazar İbrahim Halil Er'in yazdığı 'Çanakkale'ye Can Verenler' isimli kitabı okudu. AGD Manavgat Temsilcisi Mehmet Gayretli, yaptığı açıklamada, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında bir dizi etkinlikler düzenlediklerini söyledi. Geçtiğimiz günlerde Manavgat Belediyesi İbrahim Sözen Gençlik Merkezi'nde tarihçi-yazar Ekrem Şama'nın konuşmacı olarak katıldığı 'Çanakkale Destanı' isimli konferans tertiplediklerini hatırlatan Gayretli, Çanakkale ruhunun iyi anlatılması için çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam edeceklerini kaydetti.

Çanakkale Savaşlarında şehit olanların 10 bini üniversite, 70 bini lise öğrencisi olduğunun altını çizen Gayretli, günümüz gençliğinin ise vaktini kitap okuyarak geçirme yerine televizyon ve internet başında geçirmeyi tercih ettiğini vurguladı. Çanakkale 100. yıl etkinlikleri kapsamında da önümüzdeki haftalarda çeşitli etkinlikler gerçekleştireceklerini belirten Gayretli, bunların, resim sergisi, Çanakkale menüsü ikramı, temsili 27. Alay ve 57. Alay yürüyüşü, Türkbeleni Ormanına fidan dikimi, Kızılay'a kan verme kampanyası ve Çanakkale gezisi gibi çeşitli etkinlikler yapacaklarını sözlerine ekledi.