Marcel Pohl genellikle 11 sömestirde bitirilen lisans ve yüksek lisans eğitimini kaç sömestirde bitirmiş ve üniversite gelir kaybına uğradığı için kendisine dava açıp kazanmıştır

Üniversiteyi Yarı Sürede Bitirdi, Harcın Tamamını Ödemekten Kurtulamadı

Almanya'da üniversite eğitimini normal süresinden çok daha hızlı bitiren öğrencinin eksik kalan öğrenim harçlarını da ödemek zorunda olduğuna hükmedildi.

Almanya'da üniversite eğitimini normal süresinden çok daha hızlı bitiren öğrencinin eksik kalan öğrenim harçlarını da ödemek zorunda olduğuna hükmedildi. Arnsberg Sulh Mahkemesi davada 23 yaşındaki Marcel Pohl'un 'aşırı hızlı' bitirdiği özel üniversiteye olan borcunu yine de ödemek zorunda olduğuna karar verdi.

'Turbo öğrenci' bilhassa çalışırken okumak isteyenlerin tercih ettiği FOM üniversitesinde normalde 7 dönem süren öğrenimi 4 dönemde ve 4 dönem süren yüksek lisansı ise iki dönemde bitirmişti. Ancak mahkeme öğrenim harçlarının sömestr başına değil, toplam fiyat üzerinden taksitlere bölünerek tahsil edildiğini belirten FOM'u haklı buldu.

Halen Frankfurt'ta bankacı olarak çalışan Pohl'ün 'rekor başarısı' ise 2009 yılında kaydını yaptırdığı FOM'da ders yükünü iki öğrenci arkadaşıyla bölüşerek, derslerin sadece üçte birine girmesinden kaynaklanıyor.

Mahkemenin aleyhine verdiği kararın ardından Bild Online'a konuşan genç bankacı, "Elbette hayal kırıklığına uğradım. Karar elimize geçtikten sonra muhtemelen temyize gideceğiz. Eğer kararı kabul edersem FOM benden geriye kalan bütün öğrenim bedelini isteyecek ve ödemem gereken meblağ 11 bin euroyu bulacak." dedi.