-Batman 
 
Batman'da olumsuz hava koşulları nedeniyle Sason ilçesinde iki, merkez  ve diğer ilçelerde bir gün eğitime ara verildi. 
 
Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışı ve don olayları dolayısıyla  herhangi bir olumsuzluk ya da mağduriyet yaşanmaması için eğitime ara verilmesine  karar verildiği bildirildi. 
 
Sason ilçesinde bugün ve salı günü, il merkezi ve diğer ilçelerde ise  bugün eğitime ara verileceği duyurulan açıklamada, "Kamuda çalışan engelli ve  hamile personellerimiz de bugün idari izinli sayılacaktır" ifadesine yer verildi. 
 
-Van 
 
Van'da, mahalle yollarının kapalı olması nedeniyle kent genelindeki  tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi. 
 
İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, kentte ulaşımın sağlıklı yapılamadığı gerekçesiyle okulların tatil  edildiğini söyledi. 
 
İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun belediyelerden aldığı bilgiler doğrultusunda  toplandığını belirten Kırekin, "Kurul üyeleri yaptıkları toplantının ardından  mahalle yollarının çoğunun kapalı olması, ulaşımın sağlıklı yapılamaması  nedeniyle sağlıklı eğitim hizmetinin yapılamayacağına karar verdi. Bu nedenle  pazartesi günü kent genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir  gün ara verildi" diye konuştu. 

-Mardin 
 
Mardin Valiliği, soğuk hava ve buzlanma nedeniyle Artuklu, Savur,  Dargeçit ve Ömerli'de 2 gün, Midyat, Yeşilli, Mazıdağı ve Derik ilçelerinde ise 1 gün  eğitime ara verildiğini bildirdi. 
 
Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışının yanı sıra hava  sıcaklığındaki düşüş ve oluşabilecek buzlanma nedeniyle yaşanabilecek  olumsuzluklardan çocukların etkilenmemesi için eğitime ara verildiği belirtildi. 
 
Açıklamada şunlar kaydedildi: 
 
''Artuklu, Savur, Dargeçit, Ömerli ilçelerimizde 2 gün, Midyat,  Yeşilli, Mazıdağı ilçelerimizde 1 gün eğitim ve öğretime ara verilmiştir. Derik ilçe  merkezinde eğitim ve öğretim devam edecek olup, Böğrek, Beskavak, Bozbayır,  Ballı, Hisaraltı, Aşağımezra, Taşıt, Dumluca, Bozbayır, Üçtepe, Yassıtepe,  Demirli, Subaşı, Şahverdi, Düztaş, Derinsu, Meşeli, Subatan, Şerefli, Akıncılar,  Burç, Goktaş, Üçkuyu, Bozok, Çayköy, Akçay, Aktaş, Düztaşçivili, Şeyhhabib,  Pirinçli, Çukursu, Çiçekli mahallelerinde eğitime 1 gün ara verilecektir.'' 
 
Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile  hamile personelin de valilikçe idari izinli sayılacakları ifade edildi. 

İŞTE KAR TATİLİ OLAN DİĞER İLLER
 
-Şırnak 
 
Şırnak'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezi ile bağlı belde  ve köylerde eğitime bir gün ara verilmesi kararlaştırıldı. 
 
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il merkezi ile bağlı belde ve  köylerde 4 gündür yoğun kar yağışı ve buzlanmanın etkili olduğu hatırlatıldı. 
 
Bu nedenle bugün ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verileceği  duyurulan açıklamada, engelli ve hamile memurların da bir gün idari izinli  sayılacağı ifade edildi.