Üniversiteye girişte ilk aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) Mardin genelinde 22 bin öğrenci katıldı. Sınavda 5 bin öğretmen görev aldı.

Sabah saatlerinden itibaren öğrenci velileri de destek için sınav yapılan okulların önüne geldi. Sınav merkezleri önüne gelen adaylar, kimlik kontrolü ve üst aramasından geçirilerek sınav salonlarına alındı. Öğrencilerin sınavda kullanacağı kalem, silgi ve kalemtıraş ÖSYM tarafından verildi.

Mardin Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişmanoğlu, yayınladığı mesajda, YGS sınavına giren öğrencilere başarılar diledi. Mardin’de 69 orta öğretim kurumunun 12. sınıflarında öğrenim gören 22 bin öğrencinin YGS sınavına katıldığını ve 5 bin öğretmen görev aldığını belirten Şişmanoğlu, ”YGS, eğitim hayatında öğrenciler için önemli dönüm noktalarından biridir. Bu sınav strese ve gerilime neden olmamalıdır. Geleceğimizi emanet edeceğimiz değerli öğrencilerimizin, büyük bir azim ve çabayla hazırlandıkları YGS sınavında başarılı olacaklarına inanıyoruz. Öğrencilerimizin uzun çalışmaları sonunda yaşamlarını şekillendirmek için üniversiteyi kazanması, eğitimlerine mutlu olacakları bir yüksek öğretim kurumunda devam etmesi en büyük dileğimizdir.” dedi.

Derik’ten gelerek sınava giren Mizgin Akbaş, sınav sorularının kolay olduğunu ifade ederek, "Sınava bir yıldan beri hazırlanıyorum. Üniversiteyi kazanmak istiyorum. Doktor olmak istiyorum. Onun için bu hayalimi gerçekleştirmek için bu sınava çok iyi hazırlandım. Sınavdaki sorular bana göre kolay sorulardı. Kazanacağıma inanıyorum.” diye konuştu.

Sınav için kızı ile birlikte Derik ilçesinden Mardin’e gelen Abdulkadir Akbaş ise kızının sınava bir yıldan beri hazırlandığını söyledi. Akbaş, ”Derik ilçesinde yaşıyoruz. Kızımın sınavı Mardin’de oldu. Buraya uzun bir yoldan geldik. Bir sürü yol kat ettik. Çok heyecanlandım. Kızımın başarısı için dua ettim. İnşallah istediği okulu kazanır." şeklinde konuştu.