2015 MEB TEOG ikinci dönem sınav sınavları için geri sayım başkladı. 29 ve 30 nisan tarihlerinde gerçekleşecek olan sınav hakkındaki son duyurular yayımlandı. MEB'den öğrencilere yerleştirmeler için kritik uyarı geldi. TEOG Tercihleri hakkında yapılan bu duyuruda öğrencilerin ilgilenmesi gereken konular haberimizin devamındaki yazıda.

TEOG ikinci dönem sınavları için geri sayım başladı. TEOG sınavları 29 Nisan Çarşamba ve 30 Nisan Perşembe günleri yapılacak.

TEOG 29-30 Nisan tarihlerinde gerçekleşicek mazere sıvaları ise16 ve 17 mayıs tarihlerinde yapılacak. Öğrenciler tüm bunları sadece devamsızlık bilgisi sınav ders notlarını e-Okul'dan yararlanırken TEOG ile ilgili herşeyi e-OKUl Veli Bilgilendirme Sistemi'nden (VBS) takip edebiliecek.

E OKUL

MEB TEOG SINAV GİRİŞ BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLA

TEOG sınavı öncesi MEB'ten velilere ve öğrencilere TEOG tercihleri ve yerleştirmelerine ilişkin uyarı geldi.

MEB TEOG sınavında 15 olan tercih hakkı 25'e çıkardı. Özel okul kayıtları önceden yapılacak. Nakil başvurusunda da 5 okul tercih edilebilecek. TEOG lise yerleştirmelerinde bu yıl 8 yeni uygulama var.

Sekizinci sınıf öğrencilerinin iyi bir liseye girebilmek için ter dökeceği Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) 2'nci dönem ortak sınavları 29-30 Nisan'da yapılacak. Ortak sınavlar, tek oturumda ve 3 dersin yazılıları farklı saatlerde olacak şekilde yapılacak.

TEOG BİRİNCİ VE İKİNCİ GÜN SINAVLARI

Birinci oturumda Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, ikinci oturumda ise fen ve teknoloji, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil ders yazılıları gerçekleştirilecek. Her ders yazılısında, 20 sorunun yanıtlanması için öğrencilere 40'ar dakika süre verilecek. Dinlenme süresi ise 30'ar dakika olacak. Sınavda yanlış sorular doğruları etkilemeyeceğinden öğrenci zorlandığı sorularda tahmin yürütebilecek. Önemli olan doğru soru sayısını yüksek tutmak. Sınav sonuçları, Haziran 2015'te öğrencinin e-okul notları içinde görülecek.

MEB TEOG SON DAKİKA DEĞİŞİKLİKLERİ

TEOG yerleştirmelerinde ise bu yıl 8 yeni uygulama var. İşte Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl yerleştirmelerde uygulayacağı yenilikler:

TEOG TERCİH SAYISI 25'E ÇIKTI: Geçen yıl 15 olan tercih sayıları bu yıl 25'e çıkarıldı. Öğrenci velisi, okulların genel ve özel başvuru şartlarına dikkat ederek, istek sırasına göre farklı il ve ilçelerdeki okullar da dâhil olmak üzere okul türlerine göre aynı veya karışık olarak 25 okul tercihi yapabilecek.
TEK LİSTE OLACAK: A ve B grubu listeleri kalktı. Öğrencilerin, artık okul türüne göre herhangi bir şey yapmaları gerekmiyor, 25 tercihinden birini seçecek.

ÖZEL OKUL KAYITLARI ERKENE ÇEKİLDİ: Özel okul kayıtları önceden yapılacak. Böylece özel okula gitmek isteyen öğrenciler havuzdan çıkacak. Bakanlığın tercih işlemleri ekranında öğrencilerin karşısına 'Özel okula kayıt yaptırdım tercih yapmayacağım' ve 'Tercih yapmak istiyorum' butonları çıkacak. Özel okula kesin kayıt yaptıran öğrenciler, 'Özel okula kayıt yaptırdım tercih yapmayacağım' butonunu seçecek. Bu durumda tercih yapmaları gerekmeyecek. Ancak tercihler sonucunda yapılacak yerleştirmelerde istediği bir Anadolu lisesinde boş kontenjan olursa ve puanı okulun taban puanına yakın ise isteyen öğrenci nakil döneminde bu devlet okuluna başvurabilecek.

YERLEŞEMEYENLER NAKİL BEKLEYECEK: Öğrenci 25 tercihinden birine yerleşemezse sistem tarafından otomatik olarak açık liseye kaydedilecek. Ancak bu öğrenciler Bakanlığın belirleyeceği tarihlerde boş kontenjanlara nakil yapabilecek.

Dakika dakika neler oluyor? Öğrenmek için hemen tıklayın.