Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği içerisinde lise ve üniversiteye hazırlık kursları açtıklarını söyledi.

Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokolle Melikgazi Belediyesi olarak Eğitime Destek Kursları adı altında kurs açtıklarını belirten Başkan Büyükkılıç, “TEOG sınavına hazırlık kursları için belediyemizin 8 tesisinde, üniversiteye hazırlık için de 5 tesisinde ücretsiz olarak kurslar verilecektir. Bu kurslardan üniversiteye hazırlık kurslarına açık lisede okuyanlar ve mezunlar müracaat edebilecekler. Liseye hazırlık kurslarına ise orta öğretim kurumlarının 5, 6, 7, 8. sınıflarına giden öğrenciler kayıt yaptırabileceklerdir.” dedi.

Kayıtların başladığını ve 30 Eylül tarihinde sona ereceğini aktaran Başkan Büyükkılıç, “Kurslara müracaat etmek isteyenler belediyemizin kültür merkezine, ayrıca Belsin, Danışmentgazi, Tınaztepe, Yıldırım Beyazıt, Şirintepe, İldem, Yeniköy, Esenyurt, Toki ve Gesi Fatih mahallelerinde bulunan sosyal tesislere nüfus cüzdanı fotokopisi, diploma fotokopisi ve LYS-YGS kursları için sınav sonuç belgesi ile şahsen müracaat edebileceklerdir.” diye konuştu.