Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Mat ve Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halidun Keleştemur, Nijerya’nın Kaduna ve Kano şehirlerindeki Nigerian-Turkish Kız ve Erkek liselerinde yetkililerle görüşerek, lise iki ve lise son sınıf öğrencilerine Melikşah Üniversitesi’nin tanıtımını gerçekleştirdi.

Kano şehrinde, Prof. Dr. Mahmut Mat ve Prof. Dr. Halidun Keleştemur’a Melikşah Üniversitesi Makine Mühendisliği Yüksek Lisansını bitiren Kanolu öğrenci Musa da eşlik etti. Melikşah Üniversitesi’ne büyük ilgi gösteren Nijeryalı öğrenciler, vatandaşları Musa’dan, Melikşah Üniversitesi ile ilgili deneyimleri, Kayseri, yemekler ve yurt imkânları hakkında soru sordular.

NİJERYALI, MELİKŞAH ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARININ BÜYÜK BAŞARISI

Prof. Dr. Mahmut Mat ve Prof. Dr. Halidun Keleştemur, Kano Eyalet Hükümeti tarafından 2012 yılında Melikşah Üniversitesi’ne burslu olarak gönderilen ve 2014 yılında Yüksek Lisans çalışmalarını tamamlayarak ülkelerine dönen Kanolu mezunlarla da görüştü. Mezunların dördünün eyalet üniversitelerinde öğretim görevlisi olarak işe başlamalarını büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Mat, "Öğrencilerimiz Melikşah Üniversitesi’nde aldıkları üst düzey eğitimin katkıları ile Nijerya’da en yüksek maaş alan meslek gruplarından biri olan öğretim görevlisi olarak iş bulabildiklerini ifade ettiler. Melikşah Üniversitesi’nde aldıkları eğitim ve araştırıma kültürünü Nijerya’ya taşıdıklarını ve burada da devam ettireceklerini ifade ettiler. Öğrencilerimiz Kayseri ve Melikşah’ı özlediklerini ve 2015-2016 eğitim öğretim yılında doktora için yine üniversitemizi tercih edeceklerini ifade ettiler." şeklinde konuştu.

REKTÖR VE DEKAN ÖĞRENCİ AİLELERİNİ ZİYARET ETTİ

Rektör Prof. Dr. Mahmut Mat ve Prof. Dr. Keleştemur, Melikşah Üniversitesinde halen öğrenim gören Kadunalı ve Kanolu öğrencilerin ailelerini de ziyaret etti. Aileler, ziyareti büyük bir memnuniyet ve sevinçle karşıladı. Prof. Dr. Mahmut D. Mat, "Aileler genel olarak üniversitemizden ve Kayseri’den memnuniyetlerini ifade ettiler. Öğrencilerimizin iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirmesinde büyük rol oynayacaklarını ifade ettiler." şeklinde bilgi verdi.

Kano’da Melikşah Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği 1. Sınıf öğrencisi Uthman Yakasaı’nin velisi İbrahim Yakasaı, Prof. Dr. Mahmut D. Mat ve Prof. Dr. Halidun Keleştemur onuruna yemek verdi. Yemeğe şehirden hakim ve iş adamları yanı sıra Kano Eyalet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı ve İşletme Fakültesi öğretim üyesi de katıldı. Yemek sonrası Yakasaı, Prof. Dr. Mahmut D. Mat’ı ve Prof. Dr. Halidun Keleştemur’u şehrin tarihi yerlerini gezdirerek, şehir hakkında bilgi verdi.