Bu yıl beşincisi düzenlenen Melikşah Üniversitesi Geleneksel Kış Şenliği Erciyes Kayak Merkezi'nde yapıldı. Öğrencilerden büyük ilgi gören şenlikte öğrenciler, kayak keyfinin yanında konserler, yarışmalar ve sucuk partisi ile doyasıya eğlendi.

Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Mat, Şenlik öncesi şehir merkezindeki yoğun kar yağışı nedeniyle şenliğin iptal edilmesini düşündüklerini ama Erciyes Kayak Merkezindeki havanın güzel olduğunu öğrendikten sonra iptal kararından vazgeçtiklerini belirtti. Rektör Prof. Dr. Mahmut Mat, öğrencilere yönelik yaptığı konuşmasında şunları kaydetti; “Sizin buradaki coşkunuzu, mutluluğunuzu ve eğlencenizi, gördükçe bizler daha mutlu oluyoruz ve önümüzdeki yıllarda gerçekleştireceğimiz şenlikte ve diğer etkinliklerde daha fazla aşk ve şevkte oluyoruz.”

Rektör Prof. Dr. Mahmut Mat daha sonra kayak yarışmasında dereceye giren öğrencilere madalyalarını takdim etti. Her yıl geleneksel olarak yapılan şenlikte öğrenciler, vize sınavları öncesi de stres atma fırsatı yakaladı.