Bursa’da 2014 yılında imzalanan protokolle İlhan Parseker MTAL’de kurulan Mercedes Laboratuvarı’nın şanslı öğrencilerini belirlemek için mülakat yapılacak.

Bursa’da Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanında eğitim gören ve 11. sınıfa geçen tüm öğrencilerin mülakata katılabileceklerini belirten İlhan Parseker MTAL Müdürü Erdal Kaymaz, mülakat sonunda seçilecek 16 öğrencinin Mercedes servislerinde staj yapma imkanı bulacağını söyledi.

Bu öğrencilerin staj sonunda ise iş alımlarında öncelikli olma şansını elde edeceklerini belirterek, eğitimi tamamlayanların yurt dışında da geçerli olacak sertifika alacaklarını söyledi.

Eğitim hakkında bilgi verin Erdal Kaymaz, okulda kurulan laboratuvarda eğitim almaya hak kazanan 11. sınıfa geçen Motorlu Taşıt Teknolojileri Alanı öğrencilerinin kayıtlarının okullarında alındığını söyledi.

Bu öğrencilerin 11. ve 12. sınıf eğitimleri boyunca ders programlarına ek olarak haftada bir gün Mercedes laboratuvarında eğitim alacaklarını anlatan müdür Kaymaz, “11. sınıflar haftada 1 gün ve yaz tatilleri boyuna, 12. sınıflar haftada 3 gün ve yaz tatilleri boyunca Mercedes servislerinde staj yapacak. Seçilen 16 öğrenci eğitim süresinin sonunda 7 bin Euro değerinde yurtdışı geçerliliği olan sertifika sahibi olacak” dedi.

Erdal Kaymaz, mülakatın ise 2 Eylül 2015 çarşamba günü saat 10:00’da İlhan Parseker Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yapılacağını sözlerine ekledi.