Mersin Üniversitesi (MEÜ) Eczacılık Fakültesi 10. dönem mezunları düzenlenen törenle kep attı. Zorlu bir eğitim-öğretim dönemini geride bırakan 39 öğrenci, meslek yaşamına adım atmanın mutluluğunu yaşadı.

Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törende öğrencileri, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Erol Yaşar, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serap Yalın, 25. Bölge Mersin Eczacı Odası Başkanı Ecz. Hüseyin Şimşek, Güney Ecza Kooperatifi Mersin Şube Müdürü Cem Yılmaz ve aileler de yalnız bırakmadı.

Öğrencilerin salona girişi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunuşuyla başlayan törende, şefliğini Engin Aktuğ’un yaptığı Mersin Oda Korosu da mini bir konser verdi.
Törenin açılışında konuşan Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serap Yalın, tüm meslek gruplarının olduğu gibi eczacılık mesleğinin de hızla geliştiğini ve şekil değiştirdiğini, klinik eczacılık odaklı eczacılığın ön plana çıktığını söyledi. Prof. Dr. Yalın fakülte olarak ilacın üretiminden tüketimine kadar geçen her aşamada yetkin, eczacılık mesleğinin onurunu koruyan ve yücelten, klinik eczacılık odaklı eczacılar yetiştirmeyi ve mezuniyetten sonra da yaşam boyu eğitim ile eczacıların bilgi ve becerilerini geliştirmeyi amaç edindiklerini kaydetti.

Mersin Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nin sayıları hızla artan eczacılık fakülteleri arasında gerek eğitim öğretim gerekse de bilimsel araştırma alanlarında oldukça başarılı bir konumda olduğunu ifade eden Prof. Dr. Yalın, fakülteyle ilgili bilgileri salondakilerle paylaştı. Çiçeği burnunda eczacılara hitap eden Yalın, “Mesleğe başlarken edeceğiniz Eczacılık Yemini sizin insanlıkla aranızdaki bir sözleşmedir. Biliyor ve inanıyorum ki ettiğiniz yemine ömür boyu sadık kalacak, meslek onurunuzu her zaman üst düzeyde tutacak ve topluma ihtiyaç duyduğu çağdaş eczacılık hizmetini vereceksiniz. Karşılaştığınız zorlukları aşmada çalışkanlığınız, bilginiz, insan sevginiz, dürüstlüğünüz kararlılığınız ve sabrınız sizin en gerçek gücünüz olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Ecz. Hüseyin Şimşek de yeni mezun eczacılara 'Aramıza hoş geldiniz' diyerek başladığı konuşmasında gençlerin heyecanını paylaştığını vurguladı. Gençlerin çok çalışarak mesleğin birer neferi olacaklarını dile getiren Şimşek, her eczacının mesleğin ve ülkenin geleceğini kurtarmak için çaba göstermesi gerektiğini belirtti. “Küçük hesapların değil, büyük hedeflerin insanı olun.” diyen Şimşek, gençlerin meslek yaşamları boyunca karşılaşacakları güçlükleri bilgi birikimi ve azmin yanında meslek örgütleriyle birliktelik kurarak yenebileceklerini söyledi. “Hangi alanı seçerseniz seçin, mutlaka merkez örgütlerine dahil olun. Deontolojik ve etik kurallarınıza sahip çıkın.” şeklinde konuşan Şimşek, konuşmasını mezunlara başarılı bir meslek yaşamı dileyerek tamamladı.

Eczacılık Fakültesi dönem Birincisi Nuh Çağatay Güngör ise yoğun geçen öğrenim hayatının ardından kutsal eczacılık mesleğinin bir üyesi olduklarını söyledi. 5 yıl önce ilk laboratuar dersine girerken giydikleri beyaz önlüğün heyecanını yaşadıkları gibi bugün de mesleki hayatlarının ilk iş gününde giyecekleri önlüğün heyecanını yaşadıklarını belirten Güngör, “İnsan ve toplum sağlığına hizmet eden ve bizlere ciddi sorumluluklar yükleyen değerli bir mesleğe sahibiz. Her zaman bilgilerini yenilemesi gereken ve yaşam boyu öğrenmenin önemini kavrayan bireyler olarak, mesleki bilgi ve becerilerimizi hep en üst düzeyde tutmamız gerektiğinin bilincindeyiz.” diye konuştu. Güngör konuşmasını, kendisinin donanımlı bir biçimde yetişmesinde emeği geçen hocalarına, ailesine ve arkadaşlarına teşekkür ederek tamamladı.

Tören, dereceye giren öğrencilere mezuniyet belgelerinin ve hediyelerinin verilmesiyle devam etti. Eczacılık Fakültesi birincisi Nuh Çağatay Güngör’e belge ve hediyesi Rektör Danışmanı Doç. Dr. Erol Yaşar tarafından takdim edilirken, fakülte ikincisi Hümeyra Özçoban belge ve hediyesini Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serap Yalın’ın ve üçüncü Fadime Özdemir ise 25. Bölge Mersin Eczacı Odası Başkanı Ecz. Hüseyin Şimşek’in elinden aldı. 2014-2015 eğitim öğretim döneminde mezun olan tüm Eczacılık Fakültesi öğrencilerine ise belgeleri Eczacılık Fakültesi öğretim elamanları tarafından takdim edildi.

Fakültesi birincisi Nuh Çağatay Güngör'ün yaş kütüğüne plaket çaktığı törende genç eczacılar, Eczacılık Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nefise Özlen Şahin eşliğinde Eczacılık Yemini etti. Tören sonunda, 10. Yıl Marşı eşliğinde keplerini havaya atan öğrenciler, zorlu öğrenim yaşamını geride bırakmanın keyfini yaşadı.