Mersin'de 15-16 Ekim 2015 tarihinde Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılması planlanan 5. İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı için İŞKUR ile Toros Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzaladı.

İŞKUR'dan yapılan açıklamada iş arayanlarla işverenleri aracısız olarak buluşturması planlanan 5. Mersin İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı çerçeve protokoller imzalanmaya başlandı. Yapılacak olan fuar organizasyonunda işverenler stant açarak kurumlarını tanıtırken, iş arayanlar da iş başvurusu yapma imkanı bulacak.
Mersin Çalışma ve İş Kurumu koordinesinde, işgücü piyasasına yön veren kuruluşlar, Mersin Büyükşehir Belediyesi, sivil toplum kuruluşları, odalar, üniversiteler gibi çok sayıda kurumun işbirliğinde yapılacak fuarda ayrıca alanında uzman kişilerce seminer programları düzenlenerek; iş arayanların kariyer haritasına katkı sağlanması hedefleniyor.

Mersin Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Mustafa Kutlu, ilin en genç üniversitesi ünvanına sahip Toros Üniversitesiyle istihdam hususunda işbirliğine gittiklerini belirtti.
Toros Üniversitesinde kurulmuş olan İŞKUR İrtibat noktasının üniversite öğrencileri ile İŞKUR arasında önemli bir görev üstlendiğini ifade eden Kutlu, 15 16 Ekim'de yapılacak fuarın üniversite öğrencileri ile firmaları buluşturması açısından önemli olduğunu kaydetti.

Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel Özdemir ise öğrencilerin gelecekteki kariyer hedeflerine katkı sunacak fuar organizasyona katkı sunacaklarını söyledi.