Mersin Üniversitesi tarafından bu yıl 12’incisi düzenlenen Matematik Olimpiyatları'nda Malatya Beşer Eğitim Kurumlarına bağlı Özel Turgut Özal Ortaokulu ve Özel Rahime Batu Ortaokulu öğrencileri 6 ödül kazandı.

Beşer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Zeki Göçer, yaptığı yazılı açıklamada, Mersin Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü tarafından düzenlenen 12’inci Matematik Olimpiyatları'nın gerçekleştirildiğini belirtti. Yarışmalara Özel Turgut Özal Ortaokulu ve Özel Rahime Batu Ortaokulu olarak 7. ve 8.’inci sınıflar düzeyinde katıldıklarını anlatan Göçer, “Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü tarafından düzenlenen olimpiyatlara, orta öğretim ve lise düzeyinde 207 öğrenci katıldı.
Olimpiyatlarda Özge Dilay Örüm Altın madalya, Safa Çiçek Gümüş madalya, Bera Gedik bronz madalya kazandı. Ayrıca Deniz Baran Kaya, Ahmet Caner Batar ve Saltuk Buğrahan Tulum mansiyon ödülü kazandı. 4 yıldır matematik olimpiyatlarına öğrenci hazırlıyoruz. Öğrencilerimiz her katıldığı yarışmadan madalya ile dönüyorlar. Bugüne kadar kazandığımız 111 madalya çalışma azmimizi artırıyor. Malatya’nın her şeyin en iyisine layık olduğu bilinciyle çok çalışıyoruz.Bu başarıda emeği geçen öğretmen, öğrenci ve velilerimizi tebrik ediyorum.” dedi.