Prof.Dr.Ahmet Çamsarı 1972 yılında Kahramanmaraş'da doğdu. İlk ve Orta eğitimini burada tamamladı. Lise eğitimini 1990 yılında G.Antep Fen Lisesi'nin üçüncü mezunlarından olarak tamamladı. Aynı yıl Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesine girdi. 1996 yılında buradaki eğitimini tamamlayarak Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Kardiyoloji İhtisasını tamamladı.

2001 yılı başında uzmanlık eğitimini tamamladıktan sonra yaklaşık bir yıl boyunca Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalıştı. Aynı yıl sonunda Mersin Üniversitesi Kardiyoloji Bölümüne Yardımcı Doçent olarak atandı. 2006 yılında Doçent Doktor ünvanını aldı. Yine Mersin Üniversitesinde 2012 yılında Profesör oldu.

Tüm bu süreç içinde yaklaşık 50'si yurtdışı olmak üzere 100'e yakın bilimsel çalışması bulunmaktadır. Çeşitli kurs ve panellerin düzenlenmesine katkıda bulunmuş ve bir çok derginin değerlendirme komitesinde yer almıştır.

Türk Kardiyoloji Derneği ve European Cardiovascular Society üyesi olan Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, iyi derecede ingilizce ve  orta seviye almanca bilmektedir.

Prof.Dr. Ahmet Çamsarı halen Tıp Fakültesi Kardiyoloji AD Bölüm Başkanı olarak görev yapmaktadır; Evli ve iki çocuk babasıdır.