Erzurum'un Palandöken ilçesinde konutların yanı sıra mesire alanı ve öğrenci yurtlarının bulunduğu bölgeyi sürücü kurslarının acemi sürücü pisti ve eğitim alanı olarak kullanması tepkilere neden oldu.

Yıldızkent’teki Recep Tayyip Erdoğan rekreasyon alanının çevresindeki sürücü kurslarının varlığı, semt sakinlerini endişelendiriyor. Rekreasyon alanın çevresini acemi sürücü pisti ve imtihan alanı olarak sürücü kursları tarafından kullanılması can ve mal güvenliğini tehdit ediyor. Bölge sakinleri, meskun mahalde acemi sürücü pisti ve imtihan alanının bulunamayacağını belirterek, Başbakanlık Bilgi Merkezi'ne şikayette bulundu. Semt sakinleri ayrıca Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar'a söz konusu pistlerin kaldırılması için başvuruda bulundu.

Erzurum Diş Hekimleri Odası Başkanı Alper Eminoğlu, çocuk ve yaşlıların rekreasyon alanına giriş ve çıkışlarında acemi sürücülerin tehdidi altında olduğunu belirtti. Eminoğlu, kendisinin de ikamet ettiği bölgedeki sürücü kurslarının cadde ve sokakları eğitim ve imtihan alanı olarak kullandığını, bunun ise yasal olarak suç teşkil ettiğini dile getirdi. Acemi sürücüler yüzünden can ve mal güvenliklerinin tehlikede olduğuna dikkat çeken Eminoğlu, "Dünyanın hiç bir yerinde meskun mahalde sürücü direksiyon eğitimi ve imtihan alanı olmaz. Yoğun yaya trafiğinin bulunduğu rekreasyan alanından çıkan çocuklar, yaşlılar, acemi sürücülerin tehdidi altında. Bu sürücü kurslarının buradan şehir dışına çıkarılmasını bölge sakinleri olarak istiyoruz. İlla da bir ya da bir kaç kişinin ölmesi mi gerekiyor bu direksiyon ve eğitim pistinin kaldırılması için. BİMER'e müracaat ettik. Belediye başkanına şifaen bu problemi ilettik. Sorunun çözümünü yetkililerden bekliyoruz." diye konuştu.