Eskişehir'deki Gezi eylemleri sırasında polis ve sivil vatandaşlardan yediği dayak sonucu öldüğü iddiasıyla açılan Ali İsmail Korkmaz davasının karar duruşması yapılıyor. Sanıkların son sözleri dinlendi ve mahkeme heyeti, kararını açıklamak üzere celseye saat 11.00'e kadar ara verdi.

Duruşma öncesinde sanıkları taşıyan cezaevi aracı yan kapıdan adliye oto parkına girdi. Buradan sanıklar duruşma salonuna götürüldü.

Duruşma öncesinde polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Farklı illerden gelen Çevik Kuvvet ekipleri de adliye etrafında görev aldı. Adliyeye gelen Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, baba Şahap Korkmaz, ağabey Gürkan Korkmaz kontrol noktasında geçerek içeri girdi. Anne Korkmaz, adaletin tecelli etmesini isteyerek, duruşmada karar çıkmasını beklediklerini ve suçluların cezalandırılmasını istediklerini ifade etti. Baba Korkmaz ise bugüne kadar duruşma öncesi ve sonrasında hiçbir kötü olaya müsaade etmeyerek çocuklarının, Ali İsmail Korkmaz’ın hakkını aradıklarını belirtti. Baba Korkmaz "Burada taşkınlık çıkarmak isteyenlere müsaade etmedik. Amacımız suçluların yargılanması. Ali’nin hakkını korumak ve almaktır.” dedi.