Turizm sezonu öncesi Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası(MESO), esnafa yönelik İngilizce kursu düzenledi.

MESO, Manavgat Halk Eğitim Merkezi(HEM) ile yaptığı protokol çerçevesinde esnafa odanın konferans salonunda İngilizce kursu veriyor. Kursun 120 saat olduğu ve kursiyerlerin 2 ay sonra belgelerini alacağı belirtildi. MESO Başkanı Hasan Çelik, yaptığı açıklamada, esnafın yabancı dillerini geliştirmeye yönelik başlattıkları İngilizce kursun başladığını söyledi.

Kursun hafta içi her gün toplamda 120 saat süreceğini bildiren Çelik, kurs talebinin esnaftan geldiğini kaydetti. Esnafın dükkanında eksik yabancı dil konuşmasıyla turistle iletim kurma ve ürün satmasının zor olacağının altını çizen Çelik, bu seneki kayıtların tamamlandığı ve gelecek yıl sezon öncesinde esnafların talepleri doğrultusunda 2 ya da 3 grup halinde yeniden kurs açacaklarını kaydetti.

Çelik, İngilizce kursu ile ilgili şu bilgileri verdi: "Turizm bölgesinde esnaflarımızın eksik çat pat yabancı dil ile müşterileri iyi anlayıp talepleri doğrultusunda hizmet vermesi çok zor. Bu eksikliğin giderilmesi gerekiyordu. Biz de bu doğrultuda İngilizce kursu açtık. Geçen hafta içerisinde de esnaflarımıza ileri satış teknikleri seminer vermiştik."