Türkiye'de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi Projesi (METEK) Bölge Toplantısı Diyarbakır'da yapıldı. Toplantıya Kahramanmaraş'tan Duran Doğan,  Ali Çam, Mehmet Erşahan ve Yıldırım Demir katıldı.

Diyarbakır The Grin Park Otel'de yapılan toplantıda 14 ilden gelen katılımcılar Türkiye'de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi konusundaki görüşlerini açıkladılar.

Daha önce Kahramanmaraş'ta üç farklı zamanda yapılan toplantılarda da Türkiye'de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi ile ilgili çalışmalar yapılmış, Meslek Lisesi idareci ve öğretmenleri konuyla ilgili görüşlerini açıklamışlardı. Bu toplantıyla 21 pilot ilde yapılan çalışmalar nihai şeklini almış olacak. Pilot olarak seçilen Ağrı, Bingöl, Bitlis, Çorum, Diyarbakır, Erzincan, Gaziantep, Hakkari, Iğdır, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kilis, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Sivas, Siirt, Trabzon, Van ve Yozgat illerinde müteaddit defalar yapılan seminerlerde Mesleki Eğitimin Sorunları tartışılmış ve çözüm yolları araştırılmıştı.

Kalite Kilit Uzmanı Genevieve MCCABE, Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Serdar Yücesu ve  METEK Diyarbakır Bölge Yöneticisi Özlem Büyükakın'da katıldığı toplantıda 2012 yılı Mayıs ayından bu yana devam eden çalışmalarla ilgili gelinen nokta masaya yatırıldı ve çalışmalara son şeklin verilmesiyle ilgili veriler değerlendirildi.

METEK Projesi Kalite Bileşeninin gerçekleştirdiği Öz Değerlendirme Çalıştayları'nda uzmanlar ve eğitimciler Öz Değerlendirme El Kitapçığını değerlendirdi ve tartıştı. Van, Diyarbakır ve Trabzon'da gerçekleştirilen bu çalışmalar sonrasında el kitapçığı son halini alacak.

Diyarbakır'da 2 gün süren seminerden arta kalan zamanlarda misafirler Diyarbakır'ın tarihi mekanlarını ziyaret ettiler.