Bandırma'da evinde ölü bulunan 25 yaşındaki basketbol hakemi ve üniversite öğrencisi Ebru Kuş’un, yarın düzenlenecek olan mezuniyet töreninde giyemediği kepi ve cübbesi tabutunun üzerine konuldu.

Edinilen bilgilere göre, epilepsi hastalığı olduğu öğrenilen basketbol hakemi ve Balıkesir Üniversitesi Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun olan Ebru Kuş, önceki gün İstanbul’dan gelerek Bandırma’daki Çınarlı Mahallesi Ada Sokak’ta bulunan baba evine gitti. Gece, evdeki odasında uyuyan Ebru Kuş’u annesi, sabah saatlerinde uyandırmak isteyince, Kuş’un hayatını kaybettiği anlaşıldı. Ebru Kuş’un cenazesi, Cumhuriyet Savcısı’nın talimatıyla incelenmek üzere Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Kesin ölüm nedeni henüz açıklanmayan Ebru Kuş’un cenazesi, bugün Bandırma’ya getirildi ve Haydar Çavuş Cami’nde cenaze töreni düzenlendi. Genç yaşta yaşamını yitiren, çeşitli spor dallarıyla uğraşan ve dans tutkusu olan Ebru Kuş’un arkadaşları, yakınları ve akrabaları gözyaşlarına boğuldu. 27 Mayıs 2015 Çarşamba günü mezun olduğu ikinci üniversite olan Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ndeki mezuniyet törenine katılamayan ve okul 2’ncisi olduğu öğrenilen Ebru Kuş’un tabutunun üzerine, giyemediği kepi ve cübbesi örtüldü. Tabutun üzerinde kep ve cübbeyi gören yakınları ve arkadaşları, duygusal anlar yaşadı.

Basketbol Federasyonu Eğitim Koordinatörü Murat Biricik, "Ebru Kuş’un vefatını öğrenmiş bulunmaktayız. Kendisi bir buçuk ay önce C klasman liglerinde hakem olarak görev yapacaktı. Vefatı hem hakem camiasını hem bizi derinden etkiledi. Mekanı cennet olsun." dedi. Basketbol il temsilcisi Hüseyin Bayraktar ise "Kardeşimizin ölüm haberini çok büyük bir üzüntü ile öğrendik.Ebru kardeşimiz basketbol hakemliğinin yanında özel hayatındaki ve özel hayatındaki başarıları olan bir kardeşimizdi. Kaybettik. Çok üzüntülüyüz. Basketbol camiasının başı sağolsun.Ailesine Allah sabırlar versin kendisine de Allah rahmet eylesin. 7 sezonu idi bu sene Türkiye basketbol klasman seçmelerine yollamıştık." diye konuştu.

Genç kızın yakını olan Edremit Orman İşletme Müdür Yardımcısı Mustafa Demirbaş, "Kızımız çok başarılı melek gibiydi. Kimseyi kötü görmeyen,herkesle samimi sıcak davranan yavrumuzdu.ikinci üniversitesini bitirmişti, İktisadi bilimler fakültesini ikincilikle bitirdi çarşamba günü kepini giyecekti. Kaybettik, acımız büyük. İstanbul’dan gelmişti. Saat gece 02:00’de attı bir daha kalkamadı.” diye duygularını dile getirdi.

Türkiye Basketbol Federasyonu yetkilileri, hakemler, sporcular ve çok sayıda yakının katıldığı cenaze töreninden sonra Kuş’un cenazesi Bandırma Şehir Mezarlığı’na götürülerek toprağa verildi.