Program sonunda gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Avcı, öğretmenler atamaları ile ilgili umutlu konuşurken, serbest kıyafet konusunda ise, Yapamayacağımız şeyin sözünü vermeyeceğiz, sözünü verdiğimiz şeyi yapacağız, dedi. 

''Ayrıntılı bir saha raporu alacağız''

Bir gazetecinin ''Atamalarla ilgili bir çalışma var mı?'' sorusu üzerine Avcı, ''Görevi, cuma günü devraldıktan sonra Milli Eğitim üst bürokrasisiyle bir toplantı yaptık. 17 temel birimin yöneticileri ile toplantı yaptık. Cumartesi, pazar arkadaşlarımız çalışmaya başladı. Bugün Bakanlar Kurulu var. Ondan sonra 17 birim yetkilileriyle, brifing programımız var. Her birinden ayrıntılı bir saha raporu alacağız. Bu envanteri, tanımamız lazım. Brifingin ardından 1 hafta, 10 gün içinde bunları tamamlamış oluruz. Ondan sonra öğretmenlerimizin, yöneticilerimizin ve öğrencilerimizin sorunlarıyla ilgili en acillerinden başlayarak neler yapılabilir, onları inşallah yaparız'' diye konuştu.

SERBEST KIYAFET MESELESİ

Avcı, ''Serbest kıyafetle ilgili bazı sendikaların açıklamaları var. Bu konuda bir çalışma yapılacak mı?'' sorusunu, ''O konuyu nispeten daha iyi biliyorum. Milli Eğitim bürokrasisiyle tekrar bir gözden geçireceğiz. Alınan kararları, karşı görüşleri gerekçeleriyle daha içeriden öğrendikten sonra, daha rahat karar verebilir ve konuşabilirim. Yapamayacağımız şeyin sözünü vermeyeceğiz, sözünü verdiğimiz şeyi yapacağız'' diye yanıtladı.