Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, birincisi Kasım 2014’te, ikincisi Mayıs 2015’te yapılan TEOG sınavların kentin önemli yükseliş gösterdiğini söyledi.

TEOG sınavını değerlendiren İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, özellikle Türkçe, sosyal bilgiler ve matematik derslerinde I. sınava oranla; Türkçe dersi ortalamasında 9,17 puan, sosyal bilgiler dersi ortalamasında 8,86 puan, matematik dersi ortalamasında ise 6,54 puan artış olduğunu söyledi.

Ortak sınavlara il genelinde toplam 10 bin 301 öğrencinin girdiğini dile getiren Dursun, “13 öğrencimiz Türkiye geneli yüzde 1’lik dilimin içine girmeyi başarmıştır. İlimiz Türkiye geneli yüzdelik dilim ortalamasında 2014 yılında yüzde 61,39 iken, 2015 yılında yüzde 59,59 oran ile son iki yılda alt sıralardan kurtularak, orta sıralarda yer almayı başarmıştır. Türkiye geneli yüzde 1’lik dilime giren öğrenci sayımız 13, Türkiye geneli yüzde 5’lik dilime giren öğrenci sayımız 97, Türkiye geneli yüzde 10’luk dilime giren öğrenci sayımız ise 288’dir” dedi.

Kitaplar Konuşuyor Geleceğimiz Aydınlanıyor Projesi’ne de değinen Dursun, “Bu proje de ortak sınavlardaki başarımıza önemli katkı sundu. Bu proje ile de kitap okuma alışkanlığı, anlama, kavrama ve güzel konuşma becerilerini geliştirmek maksadıyla ortaokullarda ve liselerde ayrı ayrı 10’ar kitap seçilerek okutuldu. Kitaplar komisyon marifeti ile seçildi. Valiliğimiz, kaymakamlıklarımız ve velilerimizin desteğiyle bu kitapların alımı sağlandı. 88 bin 797 öğrenciye Kasım 2014 ve Mayıs 2015 ayları arasında bu eserler okutuldu. İl genelinde bir sınav yapılarak okullarda ilk beş öğrenci seçildi. Her okulun ilk beş öğrencisi ikinci bir sınava tabi tutularak ilçelerin ilk beş öğrencisi belirlendi. Bu öğrencilerin ödülleri ilçe kaymakamlarımız tarafından karşılandı. Kendilerine teşekkür ediyoruz. İl merkezinde yapılan büyük finaline her ilçeden ilk 5’e giren toplam 40 ortaokul ve 40 lise öğrencisi katıldı. Yapılan büyük final sonrasında ortaokullarda ve liselerde ilk sekize giren öğrenciler Sayın Valimiz tarafından ödüllendirildi.” şeklinde konuştu.