Canik Başarı Üniversitesi Mimarlık Bölümü, 'Geleneksel Öğrenci Projeleri' sergisini bu dönem Piazza AVM Sanat Galerisinde yaptı.

9 Mart 2015 Pazartesi açılan sergi 1 hafta boyunca açık kalacak. Öğrenci velileri, öğrenciler, mimarlar, meslek odaları üyeleri, kurum temsilcileri, ve çok sayıda öğretim üyesi katılımıyla coşkulu bir şekilde açılan sergide 40 öğrenciye ait proje ve farklı tasarım stüdyolarında yapılan çalışmalar sergilendi.

Proje konularının bu dönem Samsun şehir merkezinde belirlendiğini söyleyen Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Ümit Kalpaklı, "Şehrin gelişimine katkıda bulunacak fikirlerin tartışıldığı projelerin amaçlandığı bir çalışma dönemi yaşadık. Mevcut yapılı çevre içinde bina tasarımı ve fikirlerinin geliştirildiği projelerde, Saathane bölgesi ve Sanat sokağı ele alındı. Öğrencilerin, böylece çevre bilinci, yapısal çevreye bakışı ve kazanımları hedeflendi. Son derece başarılı ürünler veren ve fikirler üreten öğrencilerimiz yaşadıkları şehre ve çevreye dair fikirler üretmenin heyecanını yaşadılar." diye konuştu.

Sergide ayrıca, başarılı öğrencilere başarı belgeleri verildi.