Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesi Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 1/A sınıfı öğrencileri öğretmenleri Hatice Yiğit rehberliğinde “Dilden Dile Gönülden Gönüle Değerlerimiz” adlı eTwinning projesine katıldırlar. "Proje kapsamında öğrencilerin unutulmaya yüz tutmuş masalları öğrenmelerini hedeflediklerini" söyleyen sınıf öğretmeni Hatice Yiğit  "Böylece hem masallarımızın hatırlanmasını sağlayıp hem de kültürümüze ait hoşgörü, dostluk, değer bilme, doğru sözlü olma, yardımlaşma, zorluklar karşısında pes etmeme gibi değerlerimizi de fark ediyorlar." dedi.

Proje kapsamında öğrenciler ülkenin farklı şehirlerinden öğrencilerle etkileşime geçip, birbirlerini tanıdılar, birbirlerine masallar anlattılar, hep beraber masallar dinlediler. Ayrıca velilerin de desteğiyle evlerinin bir köşesini ‘Masal Köşesi’ haline getirip kitap okumaya karşı olumlu bakış kazandılar. Dinledikleri masalların resimlerini yapıp, yapbozunu oluşturdular. Uzaktan eğitimi avantaja dönüştüren 1/A sınıfı öğrencileri web2.0 araçlarını da kullanmayı öğrendiler. Proje sayesinde hem eğlendiler hem de yeni beceriler kazandılar.

Etwinning projeleri öğrencilere yeni öğrenme fırsatları sunuyor. Derslerine karşı daha fazla motive olup, derslere daha etkin katılım sağlıyorlar. Ayrıca dijital okur- yazarlık bağlamında web teknolojilerini de derslere entegre edip kullanmayı öğreniyorlar. Yabancı ortaklı projeler sayesinde de farklı ülkelerden öğrencilerle iletişime geçip, yabancı dil kullanımında olumlu gelişme kaydediyorlar.