Kahramanmaraş Semen Ayşe Anaokulu Lale Sınıfı öğrencileri, sosyal sorumluluk projesi dahilinde okulda gördükleri ”˜İnceleme' dersi kapsamında, her hafta değişik sektörlere yaptıkları gezilerini öğretmenleri ile birlikte matbaa ve gazete gezisi düzenleyerek devam ettirdi.

Senem Ayşe Anaokulu Lale sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Hatice Gürsan ile birlikte Kahramanmaraş Yorum Gazetesi ve Matbaasını büyük bir merakla gezdi. Anaokulunda matbaa ve gazete konusunu öğrenen minikler için baskı makineleri çalıştırıldı. Kağıtların makinede basılmasını dikkatlice izleyen öğrencilerin şaşkın bakışları ise yüzlerine yansıdı.
Minik öğrencilere Matbaa ve Gazete ile ilgili bilgi veren Yorum Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Kürşad Kerem Akçakale'yi dikkatlice dinleyen öğrenciler birbirinden farklı sorular sormayı da ihmal etmedi. 

Akçakale, minik ziyaretçilerin matbaaya olan merakını çok beğendiğini ifade ederek, "Minik öğrencilerin merakını takdirle karşılıyorum. Gördükleri her şey hakkında sorular soruyorlar. Biz de mesleğimiz ve kullandığımız makineler hakkında onlara, anlayabilecekleri dilde bilgiler verdik. Hatta örnek teşkil etmesi için küçük bir kitabın baskısını yaptık. Minik öğrencilerin öğretmeni Hatice Gürsan'ın, mesleğimize yönelik, böyle güzel bir çalışma yapması da bizi çok mutlu etti. Ayrıca öğretmenimiz geleceğin teminatı olan bu çocuklarımıza böyle bir ortamı tanıtma imkanı sağlayarak sosyal sorumluluğa verdiği önemi göstermiştir. Gazete ve medyanın olmadığı ortamda demokratik bir ortam olmaz. Gazeteleri bu yaştaki çocuklarımızın tanıması, onlarında geri dönüşümün ve ağacın önemini bilmesi çok önemlidir. Bu minik öğrencilerimizin gazeteleri tanıması ve bu meslekle haşır neşir olması ileride daha aydın ve daha geleceği güçlü bireyler olarak büyümesi ve bu ülkeyi yönetmeye talip olanların daha fikir sahibi olmasına sebep olacaktır. Bu tür aktivitelerin diğer kurum ve kuruluşlarımızca da örnek alınmasını ve sizlerinde bu tür aktivitelerinizin devam etmesini istiyoruz." Dedi.

MİNİKLERİMİZ GEZEREK, GÖREREK ÖĞRENECEK

Senem Ayşe Anaokulu Lale Sınıf Öğretmeni Hatice Gürsan'da bu tür etkinlikleri uzun süredir yaptıklarını belirterek, "Ben şahsen minik öğrencilerimizin gezerek ve görerek öğrenmelerinden yanayım. Zaten okulda ki eğitimlerimizde gerektiği kadar anlatarak öğretimi sağlıyoruz. Biz her yıl olduğu gibi bu yılda her hafta öğrencilerimize farklı kurumları ve sektörleri gezdirerek,  onların sosyal yönlerinin gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz.  Bu defa bir kitabın matbaada nasıl hazırlandığını, günlük her alanda okuduğumuz gazetelerin nasıl bizlere ulaştırıldığını göstermek istedik. Özellikle bu tür çalışmalar yapmamızın sebebi öğrencilerimizin okulda gördükleri kitapların ve gündelik hayatta okuduğumuz gazetelerin nasıl hazırlandığını göstermekti. Bunu anlatmak bir yere kadar akıllarında kalıyor ama inanıyorum ki bu geziyi ömürleri boyunca hatırlayacaklardır.Bu tür çalışmalarımız sosyal sorumluluk çerçevesi içerisinde devam edecek. Birçok farklı mesleği, kurumu, hizmeti öğrencilerimize yerinde göstereceğiz." Şeklinde konuştu.