Manavgat Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şenliği ve Satranç Turnuvası tamamlandı. Turnuvada, toplamda 750 satrançcı dereceye girmek için ter döktü.

17 Nisan’da 5-6 yaş grubundaki miniklerin karşılaşmaları ile başlayan ve 3 gündür Atatürk Kültür Merkezi’nde devam eden satranç turnuvası, 7-8-9-10-11 ve12 yaş grubundaki çocukların oyunlarıyla devam etti. AKM fuayesinde saatlerce ter döken Manavgat’ın minik satrançcılarının karşılaşmalarını aileler de ilgiyle izledi. Turnuvada 5-6 yaş grubunda 350, diğer yaşlarda ise 400 satrançcı karşılaştı.

Satranç Manavgat İlçe Temsilcisi Hüseyin Yazıcı’nın hakemliğini yaptığı turnuva sonunda, yaş gruplarında ilk 5’ler belirlenerek madalya almaya hak kazandı. Küçük satrançcılar madalyalarını almanın heyecanını yaşadı. Manavgat Belediyesi 23 Nisan Çocuk Bayramı Satranç Turnuvası’nda 7 yaş erkeklerde Devin Tolun 1’inci, Sait Tekelioğlu 2’nci, Berkan Yıldırım 3’üncü, 7 yaş kızlarda Derya Erdoğan 1’inci, Yağmur Çetin 2’nci, Eda Nur Evrim 3’üncü oldu. 8 yaş kategorisinde ise Selim Yiğit Zorbaz, Oğuz Kağan Kazık, Efe Eray Deniz ilk üçü paylaşırken, 8 yaş kızlarda Berker Hayta, Elif Ersoy ve Derya Kaya ilk üçte yer aldı. 9 yaş grubunda yarışan ali Altan Çölgeçen 1’inci Ege Kayaoğlu 2’nci, Berat Atar 3’üncü olurken, yine 9 yaş kızlarda Damla Nur Örnek, Behice Sena Gümüşel ve Fadime Zehra Şenoğlu ilk 3’ü paylaştı. 10 yaş erkeklerde Umut Utku Oktay, Yunus Emre Altunel ve Enes Kulaksız ilk 3’ü alırken, kızlarda ise Gökçe Berrin Akça, Evrim Nur Evrim, Mümine Sıla Çetin başarı elde etti.

11 yaş erkeklerde Süleyman Bilal Sütçü, İsmet Şen ve Emre Şen ile 11 yaş kızlarda Sevgi İnce, Fatma Deniz ve Hatice Yayla ilk 3’te yer aldı. Son olarak 12 yaş grubunda ter döken Mehmet Atakaya 1’inci Alihan Şahin 2’nci, Mehmet Aktaş 3’üncü olurken, kızlarda ise Nidanur Altunel ile Gözde Gülsüm Ersoy derece elde ederek madalya almaya hak kazandı.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 23 Nisan Satranç Turnuvası’nı her yıl düzenli olarak yapacaklarını dile getirerek, turnuvada derece alan miniklerle ailelerini tebrik etti.