Bursa Veteriner Hekimler Odası (BVHO) tarafından, Dünya Veteriner Hekimler Günü nedeniyle ilk ve ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen Hayvan Sevgisi ve Veteriner Hekimlik Konulu resim yarışmasında dereceye giren eserler belirlendi.

Yarışmaya 140 eser başvururken yapılan değerlendirme sonucunda 37 eser sergilenmeye değer bulundu. BVHO Başkanı Sinan Sağlam, çocukların kalplerine doğanın bir parçası olan hayvan sevgisini yerleştirmek ve veteriner hekimlik mesleğini tanıtmak amacıyla 25 Nisan Dünya Veteriner Hekimler Günü’nde Bursa’daki ilk ve ortaokul öğrencilerine açık resim yarışması düzenlediklerini söyledi.

Bu yıl ilk kez yapılan yarışma için başvuruların Mayıs ayının 20’sine kadar kabul edildiğini belirten Sağlam, “Yarışmaya çeşitli okullardan 140 eser katıldı. Milli Eğitim Müdürlüğü gözetiminde oluşturulan jüri tarafından yapılan değerlendirme sonrasında da 37 eser sergilenmeye değer bulundu.” dedi. Sinan Sağlam, yapılan araştırmalarda hayvan sevgisiyle büyüyen çocukların ileri ki yaşamlarında kendileriyle barışık ve daha mutlu bir hayat sürdüklerinin belirlendiğini belirterek, “Amacımız çocuklarımıza bu sevgiyi vermek. Bu yıl ilk kez düzenlenen yarışmaya gösterilen ilgiden çok memnunuz.” dedi.

Jürinin seçtiği 37 eser, Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) fuaye düzenlenen törenle izlenime açıldı. Tören öncesinde de yarışma birincisi Kükürtlü Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu öğrencisi Bilge Aksakal, ikincisi Musa Fırat Coşkun İlkokulu öğrencisi Beyzanur Yavaş ve üçüncüsü Altıparmak Fethi Açançiçek Ortaokulu öğrencisi Gökhan Özerler’e BVHO tarafından tablet bilgisayar hediye edildi.