İsmail Kurtul İlköğretim okulu Makbule Hatun Anasınıfı öğrencilerinin yıl sonu etkinliğinde gösterdikleri performans beğeni toplarken Mehteran ve Türk Bayrağı gösterisi izleyenler tarafından büyük alkış aldı.

2013-2014 eğitim-öğretim yılının sonuna yaklaşırken İsmail Kurtul İlköğretim okulu Makbule Hatun Anasınıfı öğrencileri yıl sonu programıyla yıl boyunca öğrendiklerini ailelerine sergiledi. Anasınıfı öğretmenleri ve profosyonel öğreticiler tarafından uzun süren çalışma sonrası öğrendiklerini sergileyen minikler, birbirinden güzel gösteriler ile ailelerine ve protokole güzel anlar yaşattı. Bu arada okulun yapılmasını sağlayarak eğitime kazandıran işadamı Kadir Kurtul, manevi desteğini de devam ettirdi. Programa ailesiyle birlikte katılan Kurtul, ön sıralarda oturarak miniklerin performansına alkış tuttu.

Minikler, Soma şehitlerini unutmadı
Necip Fazıl Kısakürek kültür merkezinde gerçekleşen program, ilk olarak Soma'da maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenci için saygı duruşu ile başladı. İstiklal Marşı'nın seslendirilmesinin ardından programın açış konuşmasını yapan okul müdürü Mehmet Aytemiz, öğrencilere öğütlerde bulundu. Minik öğrencilere gelecek hayatlarında başarılar dileyen Aytemiz, öncelikli olarak sağlıklarına dikkat etmelerini ve kötü alışkanlıklardan uzak durmaları konusunda öğütte bulundu. Konuşmanın ardından şiir okunmasıyla başlayan program mehteran konseriyle devam etti. Alkışlarla sahneye gelen minik mehteranlar büyüklerini aratmayan bir performans sergiledi. Taşıdıkları kös, davul, nakkare ve zil gibi çalgıları ustalıkla çalan minik mehteranlar, çaldıkları Ceddin Deden, Genç Osman, Atabarı ve Hekimoğlu eserleri ile gönülleri fethetti. Büyük alkış alan minikler davetlileri selamlayarak sahneden ayrıldı.
Daha sonra Türk bayrağının simgeleyen ay ve yıldızı çubuklarla oluşturan minikler Türk bayrağı açarak Bayrak şiirini okudu. Bu gösteri uzun süre alkışlanırken, program bale, katibim, ispanyol dansı, kelebek, yöresel halk oyunları, horon, kafkas halk oyunları, palyaço, pompon ve semazen gösterileri ile devam etti. 
Program öğrencilere madalya ve mezuniyet belgelerinin dağıtılmasıyla son buldu.