Bursa'nın Mudanya ilçesinde Kaymakamlık ve Esnaf Odası'nın işbirliğinde yürütülen “Çıraklık Eğitimi” programı, Dörtçelik Anadolu Teknik ve Mesleki Teknik Eğitim Merkezi'nde(METEM) hayata geçiyor.
Mudanya Dörtçelik METEM Müdürü Bülent Gül’ün de hazır bulunduğu toplantıda Esnaf Odası'nda basın açıklaması yapan Mudanya Esnaf Teşkilatları Başkanı Emir Ali Usta, dört sınıf olarak belirlenen dersliklerde ilk olarak 4 zanaat eğitiminin verileceğini bildirdi. Başkan Usta, kadın kuaförü, berber, aşçılık ve servis elemanları eğitiminin yanı sıra geçen yıl ara verilen ve kapsam dışı ustalık belgesi verme yetkisi Esnaf Odası’na ait olan emlakçılık, manikür, pedikür ve kahvecilik gibi meslek dallarının da kalfalık ve ustalık belgelerini alma sınavlarının yapılacağını kaydetti.
Dörtçelik METEM Müdürü Bülent Gül ise, eğitime gelen öğrencilerin sigortalarının okul tarafından yapılacağını belirterek, “Biz kendi istediğimiz gibi değil, sektörün istediği gibi çalışan yetiştireceğiz. Ulu Önder Atatürk’ün de dediği gibi ‘ülkesini en çok seven işini en iyi yapan’ sözü gibi biz de işimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz” dedi.