Bursa’nın Mudanya ilçesinde kısa adı HEM olan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında tanıtım günleri düzenledi. Proje kapsamında Mudanya Ahmet Rüştü Anadolu Lisesi’nde Osmanlı sanatı olan ‘filografi’ tanıtıldı. HEM Filografi Öğretmeni Yıldız Baylav, bu sanatla ilgili verdiği bilgilendirme ardından öğrencilere yapılış şeklini pratik olarak gösterdi.
“AMAÇ, HALK EĞİTİM’E ÇEKMEK”
Mudanya İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Korkmazer’in de katıldığı tanıtım günlerinde, öğrencileri bilinçlendirme hedefiyle çıktıkları yolda öğretimin yanında bilgi ve becerilerini artırma yönünde çalışmalar uygun gördüklerini söyledi. Sadece okullarda değil tüm vatandaşlara tanıtımda bulunmak istediklerini belirten Korkmazer, bu sayede vatandaşları halk eğitimlere çekmek arzusunda olduklarını kaydetti.
Mudanya HEM Müdürü Remi Ataman ise, kendilerine talep edilen tanıtım günleri projesine olumlu baktıklarını belirtirken, Ahmet Rüştü Anadolu Lisesi Müdürü Faruk Abak, öğrencilerin eğitim hayatının sadece Fizik, Kimya, Matematik’ten oluşmadığını yeteneklerin de ortaya çıkarılması yönünde eski geleneklerin de uygulanmasının önemine vurgu yaptı. Mudanya’da Halk Eğitim Merkezi’nin tanıtım günleri kapsamında 16 Nisan’da ebru sanatı, 21 Nisan’da ise resim sanatı hakkında yapılacak tanıtımlarla mesleki yeteneklerin ortaya çıkarılması bekleniyor.