Mudanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, 5 ve 6. sınıf öğrencilerine yönelik genel güvenlik kapsamında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Mudanya Hatice İsmail Hakkı Kayan İlkokulu’nda düzenlenen toplantıda 60’a yakın öğrenci trafik kuralları, dolandırıcılık, hırsızlık ve asayiş konularında uyarıldı. Öğrencilere 155 polis imdat hattının yanı sıra bilmeleri gereken önemli telefon numaralarından 112 ambulans, 178 doğalgaz hattı gibi acil telefonları öğreten polis ekipleri, bilmedikleri bir yerde veya alışveriş merkezlerinde kaybolması durumunda üniformalı kişilerden yardım istemelerini istedi. Tanımadığı kimselerin araçlarına binmemeleri ve onlardan yardım almamaları konusunda da uyarılan öğrenciler, okula geliş ve dönüşlerde özellikle güvenli geçiş yollarını kullanmaları, servis araçlarında ise daha dikkatli olmalarını isterken, sosyal medya hesapları olan Facebook ve Twitter’da tanımadıkları kişilerle arkadaş olmalarını, erkek ya da kız arkadaşlarının fotoğraflarını paylaşmamalarını istedi.

Slayt gösterimi eşliğindeki toplantıda katılımcıların soru-cevap şeklinde görüşleri de alınırken, polisten beklentileri ve sorunlarına da cevaplar verildi. Toplum Desteli Polislik Büro Amirliği ekipleri, eğitimlerin diğer okullarda da süreceğini bildirdi.