Bursa gıda tarım ve hayvancılık müdürlüklerinde görev yapan ziraat mühendisi (Zootekni Bölümü) ve veteriner hekimlere yönelik 1 günlük 'Rasyon hazırlama ve hayvan besleme' konulu eğitim gerçekleştirildi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce 2015 yılı hizmet içi eğitim programı kapsamında, ilçe müdürlüklerinde görevli Ziraat Mühendisi (Zootekni Bölümü) ve veteriner hekimlerin teorik ve pratik bilgilerini yenilemek, mesleki deneyim kazandırmak için eğitim verildi. Bu kapsamda müdürlük ve Sütaş A.Ş ile oluşturulan protokol çerçevesinde, Karacabey Sütaş ‘Süt Hayvancılığı Eğitim Merkezi'nde’ teorik ve uygulamalı olarak gerçekleştirildi.

Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen eğitime iki gurup halinde 56 teknik eleman katıldı. Gerçekleştirilen eğitimlerde, UÜ Karacabey MYO Müdürü ve Eğitim Merkezi Koordinatörü Prf. Dr. İbrahim Ak, Ziraat Yüksek Mühendisi Şenol Kocapınar, Sütaş A.Ş İnsan Kaynakları Yöneticisi Dilay Çalışkaner eğitimci olarak görev aldı. Katılımcılara ‘Rasyon hazırlama ve hayvan besleme’, ‘Buzağıların bakım ve beslemesi’ konularında bilgi verildi.