Kendisini polis ya da savcı olarak tanıtan dolandırıcılar, yapılan tüm uyarılara rağmen insanları kandırmaya devam ediyor. Bursa Müftüsü Mehmet Emin Ay’ın, Cuma hutbesinde vatandaşları uyardığı gün 2 kişinin dolandırıldığı, bir kişinin ise durumu fark ederek polisi aradığı belirlendi.

Merkez Nilüfer ilçesi ve Osmangazi ilçelerinde 3 kişi, telefonla arayıp kendisini ‘polis’ yada ‘savcı’ diye tanıdan insanların tuzağına düştü. Nilüfer’de yaşayan İ.G.İ, kendisini arayıp polis olarak tanıtan şahısların verdiği hesaba 7 bin 700 lira yatırdı. Osmangazi Altıparmak’da oturan M.E., dolandırıcıların son kurbanı oldu. M.E., kendisini polis olarak tanıtan şahısların hesabına 4 bin 700 lira yatırdı.

Bağlarbaşı Mahallesi’nde oturan N.D. ise dolandırıcıların tuzağından son anda kurtuldu. Ev telefondan arayıp polis olduğunu söyleyen bir kişinin, “Kimliğiniz bir kuyumcuda bulundu” diyerek evde yalnız olup olmadığını ve ziynet eşyası bulunup bulunmadığını sorması üzerine durumu fark etti. N.D.’nin “polisi arayacağım’ demesi üzerine dolandırıcılar telefonu kapattı.
Polis, dolandırıcılıklarla ilgili soruşturma başlattı.

MÜFTÜ CUMA'DA UYARDI

Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, önceki gün cuma hutbesinin ardından Emniyet'in dolandırıcılar konusundaki uyarısına dikkat çekmiş, "Kendisini polis ya da savcı diye tanıtarak sizden para isteyen insanlara inanmayın, dolandırılmayın." demişti.