Adana Büyükşehir Belediyesi, son yıllarda artan madde bağımlılığıyla mücadele amacıyla, il sınırları içinde görev yapan muhtarların tümünü kapsayan seminerler dizisi başlattı. 'Madde Bağımlılığı ve Öfke Kontrolü' konulu seminerlerin ilki Sarıçam Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’nca düzenlenen ve 3 ay boyunca, il sınırları içinde görev yapan muhtarların tamamına verilmesi planlanan seminere Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uladağ, belediye bürokratları ve çok sayıda muhtar katıldı. Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Fatih Karayandı, muhtarların devleti mahalle bazında temsil eden kişiler olduğunu belirterek, "Ülkemiz özellikle uyuşturucu maddelerin transit yolu üzerindedir, geçiş güzergahındadır. Son yıllarda ise bilinen bir gerçek var ki uyuşturucu madde bağımlılığı ülkemizde de hızla yayılmaktadır. Madde bağımlılığı toplumsal açıdan sorunlara neden olmaktadır. Mahallelerimizde huzur bozulmaktadır. Bugünkü seminerde madde bağımlılığının önlenmesi, bir insanın madde bağımlısı olup olmadığının nasıl belirleneceği, öfke kontrolü konularında muhtarlarımızı bilgi sahibi yapmayı amaçlıyoruz. Muhtarlarımızın da edindikleri bilgileri mahalle sakinlerine ulaştırmasını diliyoruz. Adana’nın daha yaşanabilir, daha huzurlu ve sosyal açıdan daha sağlıklı bir kent olmasını istiyoruz." dedi.

'UYUŞTURUCU PARASI İÇİN ANNESİNİ BABASINI DÖVEN GENÇLER VAR'

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ da madde bağımlılığının, Adana ve Sarıçam’ın en önemli sorunlarından biri olduğunu ifade etti. Uludağ, şöyle konuştu: "Uyuşturucu parası için annesine babasına, aile fertlerine şiddet uygulayan gençler, insanlar var. Gördüğü şiddetten bıkarak çocuğundan şikayetçi olmak zorunda kalan, sonra pişman olup mahkemede çocuğunu hapisten kurtarmak için yalan beyan veren ebeveynlerin dramı dört bir yanımızda. Madde bağımlılığının önlenmesiyle ilgili çalışan herkese çok teşekkür ediyorum."

'MADDE BAĞIMLILIĞI GELECEĞİMİZİ TEHDİT EDİYOR'

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise belediyelerin, toplumun ihtiyaç duyduğu çok sayıda alanda hizmet vermesi gerektiğini vurguladı. Sözlü şunları söyledi: "Belediyecilik hizmeti dendiğinde sadece altyapı hizmetleri olarak algılanabilir fakat diğer kurum ve kuruluşlarla birlikte ortak amacımız sağlıklı toplumdur. Hizmetlerimizin karşılığını hemen yarın almak gibi bir kısa hedefimiz yoktur. Toplumumuz, mensubu olmaktan şeref duyduğumuz aziz Türk milletinin temel yapı taşı, omurgasıdır. Nihayetinde bu toplumun bir parçasıyız, bu milletin evlatlarıyız. Sağlıklı toplum oluşturulması, sağlıklı millet oluşturulmasını koruma altına alacaktır. Milletimizin ve devletimizin bekası için sağlıklı topluma ihtiyacımız var."

Seminerin ardından muhtarlara Başkan Hüseyin Sözlü ve Bilal Uludağ tarafından katılım sertifikası verildi.