Muş'ta, üniversiteye girişte birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) 533 salonda 8 bin 978 öğrenci katıldı. Sabah saat 10.00’da başlayan sınava erkenden binalara gelen adaylar, kimlik ve güvenlik kontrolünden geçirildikten sonra sınav merkezlerine alındı.

Muş Alparslan Üniversitesi Kampüsü'nde jandarma ekipleri sınav için güvenlik önlemi aldı. Erkek ve kadın adayların üst araması yapıldı. Her bir salona duvar saati, adayların sınavda kullanacakları kalem, silgi, kalemtıraş ile şekerleme ve peçete gibi malzemeler ÖSYM tarafından verildi.

Jandarma ekipleri, adayların üzerlerinde bulunan saat, anahtar, kolye ve bazı eşyaları salona almayarak, sadece pet su şişelerine izin verildi.
Adaylar sınav salonlarına alınırken yakınları ise okul önünde Kur’an-ı kerim okuyarak dua etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, 533 salonda gerçekleşen sınava 8 bin 978 öğrencinin katıldığını belirtti. Arslan, “Yükseköğretime Geçiş Sınavı ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de saat 10.00’da başlayıp 12.40’da bitti. Sınav, Muş ilimizde, 8 bina üniversitede, 30 bina ise Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı okullar olmak üzere toplam 38 bina ve cezaevinde yapıldı. 533 salonda 8 bin 978 aday öğrencimiz, 160 dakika süren sınavda 160 soruyu cevapladılar. Herhangi olumsuz bir durum yaşanmadı. Sınava giren tüm adaylarımızın başarılı olmalarını diliyoruz.” dedi.

Öte yandan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personeli ise sınava giren adaylardan kalem, silgi ve açacakları köy okulları için bağışta bulunmalarını istedi.