Muş Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerine yönelik yangın ve deprem tatbikatı yapıldı. İtfaiye ve AFAD ekiplerinin de katıldığı tatbikat gerçeği aratmadı.

Tatbikata Muş Belediyesi itfaiye ekipleri, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri ve okul öğrencileri katıldı. Okul idaresi tarafından belirlenen senaryoya göre sirenlerin çalmasıyla okul tahliye edildi. Tatbikat esnasında yaralı kurtarma, yangın söndürme ve deprem anında korunma ile binada mahsur kalanların ise itfaiye merdiveniyle kurtarılması çalışmaları yapıldı.

Senaryoya göre yapılan tatbikatın oldukça verimli geçtiğini ve bu tatbikatın öğrencilere olası afet esnasında tecrübe kazandırmış olacağına inandığını belirten Muş Güzel Sanatlar Lisesi Okul müdürü Abdülkerim Özçelik, bu tür çalışmaları sürekli hale getireceklerini söyledi. Özellikle tatbikatta öğrencilerin yangın anında neler yapması gerektiğini teorik olarak öğrendiklerini ve bunun uygulamayla pratiğe dönüştürüldüğünün altını çizen Özçelik, şunları söyledi: "Muş Güzel Sanatlar Lisesi olarak yangın ve deprem tatbikatı adeta gerçekmiş gibi olması bizi sevindirdi. Çünkü olası bir afette en azında öğrencilerimiz hem kendilerini hemde afet esnasında yanlarında bulunan kişilere nasıl korunması gerektiği tecrübesi ile yardımcı olacaklardır. Hem teorik hemde pratik eğitim ile bu tür önemli uygulamaları devam ettireceğiz."

Tatbikata İtfaiye ve AFAD ekiplerininde destek vermesinin işi daha da ciddi bir konuma taşıdığını kaydeden Özçelik, "Ayrıca bugün okulumuzda yapılan tatbikata katılan ve emeği geçen başta Muş Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve ADAD ekiplerine, Güzel Sanatlar Lisesi Müdür yardımcısı Evren Biter ve tüm görevli öğretmen arkadaşlarıma ve tatbikatı başarılı bir şekilde gerçekleştiren öğrencilerimize teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.