Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Halk Eğitim Merkezi bünyesinde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) hazırlık kursu açıldı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Halk Eğitim Merkezi bünyesinde beden eğitim öğretmenleri tarafından verilecek olan ücretsiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) hazırlık kursu başladı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Şehir Stadyumunda 3 eğitmen ve 3 yardımcı antrenörün kontrolünde başlayan kursa şimdiden 25 kişi başvuruda bulundu.
Beden Eğitimi Öğretmenliğine Hazırlık Kursu Halk Eğitim Merkezi bünyesinde gençlerin ileride seçebilecekleri üniversite yolunda bir hazırlık olduğunu belirten Kursun sorumlu Öğretmenlerinden Mesut Alanbay, kursun tamamen ücretsiz olduğunu ve kayıtların devam ettiğini söyledi.
“ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİ ADAYLARINA BÜYÜK BİR ŞANS”
Kurs kayıtlarının 4 Nisan’da başladığını ifade eden Alanbay, şunları söyledi: “Kursumuzda; zihinsel engelliler beden eğitimi ve spor öğretmenliği, beden eğitim öğretmenliği, antrenörlük, spor yöneticiliği ve rekreasyon gibi bölümlere hazırlık eğitimi verilmektedir. İsteyen herkesin gerekli evrakları tamamladıktan sonra şehir stadyumunda bizzat başvurabileceği kurs tamamen ücretsiz olup giderleri Milli Eğitim Müdürlüğü ve Muş Valiliği tarafından karşılanmaktadır.”
Beden Eğitimi Öğretmenliğine Hazırlık Kursu’nda görevli olarak 3 beden eğitimi öğretmeni ve 3 yardımcı antrenörün görev aldığını kaydeden Alanbay, “Düzenlediğimiz kurs öğrencilere yardım ve destek amaçlı bir sosyal sorumluluk projesidir. Spor alanında öğrencilere hem bir hobi hem de ileride yapabilecekleri bir meslek avantajı sağlıyor. Çok sayıda bu alanda ücretli olarak eğitim kursları veriliyor ancak bazı genç arkadaşlarımızın bu kursun masraflarını karşılayacak durumu yok. Bizlerde Halk Eğitim Merkezi bünyesinde görev alarak öğrencilere destek amaçlı bu projeyi başlattık” şeklinde konuştu.