Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde mesleki ve teknik eğitim veren okullar AB projeleri kapsamında Avrupa’ya açılacak.

Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri’nin öğretmen ve öğrencilerini kabul eden Mustafakemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe, başarılı çalışmaları sebebiyle öğretmen ve öğrencileri kutladı. Mustafa Efe, bu tür projelerin öğretmen ve öğrencilerin tecrübelerini artırma, mesleki alandaki son gelişmeleri takip etme ve ülkeler arası kıyaslama yapabilme noktasında çok faydalı olacağını söyledi.

Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri Erasmus+ projesine bağlı olarak kabul edilen, Avrupa Teknolojik Yenilikçi ve Uygulamalı Sağlık Hizmetleri Platformu kapsamında Portekiz’in Barcelos kentinde tıbbi görüntüleme merkezinde staj çalışması yapacak.

Mustafakemalpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise Avrupa Birliği ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenmeye kabul görülen CNC tezgah operatörlüğü konusunda Hollanda'da gerçekleştirilecek çalışmalara katılacak. Öğrenciler, proje kapsamında CNC programcılığı, CNC tezgâh operatörlüğü, CAD programı ile tasarım Autocad 2 boyut modelleme ve Solidworks 3 boyut modelleme konularında Hollanda’da ‘Roc Ter AA’ kurumunda mesleki staj eğitimi alacaklar.