Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Ana Sanat Dalı Başkanı Yrd. Doç. Ulviyye Güler, "Müzik eğitimi küçük yaşta başlatılmalıdır. İlkokul dönemi en idealidir. Daha okuma yazma bilmeyen çocuklara bile bir enstrüman eğitimi verilebilir." dedi.

Müzisyen olmanın sadece bir enstrüman çalmak anlamına gelmediğini vurgulayan Güler, şöyle devam etti: "Müzik eğitimi çocuğun hafızasını güçlendirir, psikomotor hareketlerini olumlu etkiler, duygusal yapısının öne çıkmasını sağlar, genel kültürünü arttırır. Bir öğrencinin başarısında etken olan şeyler; yetenek, disiplinli çalışma ve profesyonel bir öğretmenin eş zamanlı bulunmasıdır. Bunlardan birisi eksik olunca başarılı sonuca ulaşmak çok zordur."

Yrd. Doç. Güler, "Müzik insanın hayata bakışını değiştirme gücüne sahiptir. İnsan iradesini güçlendirir, neşelendirir veya hüzünlendirir. İnsanın hayatını renklendirebilir, içindeki iyiliği ve güzelliği ortaya çıkarır, heyecanlandırır, coşturur. Hayatımız boyunca her anımızda müzikle yan yanayız. Okulda, spor salonlarda, tiyatrolarda, sinemalarda, trende, uçakta ve başka yerlerde. İnsanlar müziği seviyorlardı, seviyorlar ve daima sevecekler, çünkü müzik insanın vazgeçilmez bir parçasıdır." diye konuştu.