İzmir'in Narlıdere ilçesine, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinin eli değecek. İlçenin en işlek caddeleri arasında yer alan Güngören yeniden tasarlanacak, yaya ve araç trafiği düzenlenecek, dükkânlar modern bir yapıya kavuşturulacak.

Güngören Caddesi Kentsel Tasarım Projesi'nin hayata geçirilmesi amacıyla Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, İEÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş, Rektör Prof. Dr. Oğuz Esen ile Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yazgan Bulgun arasında protokol imzalandı. Protokol töreninde konuşan Demirtaş, Başkan Batur’un çok önemli bir imkân sağladığını belirterek, “Bize bu imkânı sağlayan Abdül Batur'a teşekkür ediyorum. Mesleğin içinden gelmesi, projeleri hayata geçirmesindeki hızıyla 16 yıldır Narlıdere Belediye Başkanlığı’nı yürütüyor. Önce Narlıdere’nin kalbini kazandı, sonra da dönüştürdü. Belki de Türkiye’de ilk dönüşümü sağlayan belediye başkanıdır. Önce dönüştürdü, şimdi güzelleştiriyor. Singapur bir balıkçı kasabasıydı, 30 yıl başkanlık yapan insan sayesinde dünyanın en güzel kentlerden biri oldu. İki yıl görevde kalmakla bir şey olmaz. Ömür verdikçe Abdül Batur’u hep görmek isteyeceğiz.” dedi.

Başkan Batur ise ilçede en fazla ticari faaliyetin olduğu ikinci cadde olan Güngören’de doğru bir proje yapmak istediklerini söyledi. Batur, “Tasarımı doğru noktada olan esnafın da içinde olduğu bir proje yapalım dedik. Esnafımız bu projeye hazır. Narlıdere’de sırf Güngören Caddesi değil, yeni fikirlerin değmesi gereken başka alanlarımız var. Bu bir ilk olacak. Hedefimiz, Mithatpaşa Caddesini de belli bir disipline kavuşturmak ve kente yakışır hale getirmek.” diye konuştu.

‘BÖLGE HALKININ REFAHI İÇİN TASARIM’

Proje hakkında bilgi veren Dekan Bulgun da beş aydır üzerinde çalıştıklarını, amaçlarının bölge halkının daha nitelikli bir yaşam alanına kavuşmasını sağlamak olduğunu belirtti. Tabela karışıklığının önüne geçmek istediklerini, daha iyi düzenlenmiş yaya ve araç trafiği oluşturacaklarını aktaran Prof. Dr. Bulgun, “Projemizin kısa sürede hayata geçirileceğine inanıyoruz. Farklı renklerde tabela karışıklığı vardı. Yayalar ve araçlar için yeni düzenlemeler önereceğiz. Park yerlerini yeniden ele alıyoruz. Engelliler için güvenli dolaşımı amaçlıyoruz. Yapısal ve bitkisel peyzaj ilkeleri oluşturacağız. Tabelaları aynı boyutta ancak farklı renklerde tasarlıyoruz.” dedi.