Nazilli Özel Fatih Sultan Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, 2012 yılında altı ülkeyle başlatılan, Geleneksel Meslekler ve Öğrencilerin Meslek Edinme Becerilerinin Arttırılması konulu proje kapsamında gittikleri İtalya'dan döndü. Aprillia şehrinde, projeye katılan okulu ziyaret eden heyet, çalışmalarla ilgili bilgi alışverişinde bulundu.

Projeye Fransa, İtalya, Polonya, Romanya, Yunanistan ve Bulgaristan’ın katıldığını, AB projeleri çerçevesinde devam ettiğini belirten Özel Fatih Sultan Lisesi Müdürü Bülent Özen, “Proje kapsamında İtalya’nın Aprilia şehrine, üç öğretmen ve beş öğrenciden oluşan proje ekibi dört gün için gitti. Proje kapsamında Aprillia'da bulunan koordinatör okulumuzu da ziyaret ettik. Ayrıca Spa Led adındaki uluslararası bir biyomedikal şirketi de görme fırsatımız oldu. Şirkette çalışmalar hakkında bilgi alıp orada kısa bir stajyerlik tecrübesi de edinen öğrencilerimiz, şirket CEO’suyla iş görüşmesi de yaptı.” dedi.

İtalya programını değerlendiren, proje koordinatörü ve İngilizce öğretmeni Mahir Yaşar ise, "Öğrencilerimizin ufkunu açan ve akademik açıdan hayatlarını değiştirecek çok verimli bir hareketlilik yaptık İtalya’ya. Kültürel gezi kapsamında tarihî Roma, Cori ve Sermoneta şehirlerine gittik. Projemizi de ilgilendiren tarihî mekanlarda incelemelerde bulunduk. Son hareketliliği, 19-24 Nisan tarihlerinde Fransa’nın Angouleme şehrine yapıp projemizi sonlandıracağız. Bu tür projeler, kültürler arası hoşgörüyü ve dayanışmayı da önemli ölçüde arttırmakta." dedi.