Mersin'in Mut ilçesinde Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından düzenlenen Nevruz kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Nevruz ateşini ilçe Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz’ün yakmasından sonra, saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile tören başladı.
Tarihi Karacaoğlan Çınaraltı Parkı'nda yapılan Nevruz kutlamasına, Kaymakam Mehmet Ali Akyüz, Belediye Başkan Vekili Yusuf Uzun, Emniyet Müdürü Murat Güney, Yüksekokul Müdürü Kasım Pınar, Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, İlçe Tarım Müdürü Osman Levent Abaş, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Burada bir konuşma yapan Mut Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Haşim Kaya, Nevruz Türk dünyasında, Altaylardan Tuna'ya kadar coşkuyla kutlanan bir bayram olduğunu söyledi.

Nevruz kutlaması Gazi ilköğretim okulu minikler halk oyunları ekibi Mut yöresine ait oyunu ile başladı. Ardından, Osman Nuri Anadolu lisesi öğrencilerden oluşan folklor ekibinin ege yöresine ait gösterisi ise beğeni topladı. Folklor ekiplerinin gösterilerinin ardından meslek lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu, çuval, halat çekme yarışması ve babam sağ olsun skeci yapıldı.

Havanın soğuk olmasından dolayı bir taraftan gösteriler devam ederken, bir çok vatandaş da Nevruz ateşinde ısınması dikkat çekti.

Nevruz kutlamasında Kaymakam Mehmet Ali Akyüz, demir dövdü ve ateş üzerinden atladı. Kutlama Kaymakam Akyüz’den sonra protokolün de demir dövdükten ve ateş üzerinden atlamasıyla sona erdi.