Nevşehir’de Kutlu Doğum Haftası nedeniyle, Nevşehir İl Müftülüğü tarafından Damat İbrahim Paşa Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen programa vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
Nevşehir Belediyesi Mehteran Takımının gösterisinin ardından program saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Kurra Hafız Osman Şahin’in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
İl Müftüsü Yakup Öztürk; katılımcılara teşekkür ederek, haftanın önemi ile ilgili kısa bir konuşma yaptı.
Öztürk konuşmasında; “Allah’ın elçisi, dünyada rehberimiz, ukbâda şefaatçimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) “Size iki şey bırakıyorum, biri Kur’an biri Sünnettir” buyurmuş. Bu gün Kur’an Ziyafeti var. Ama sadece okumak ve dinlemekle kalmayacağız, anlayacağız, anlatacağız ve yaşayacağız. O Kur’an’da Allah buyuruyor ki; “Ey İnsanlar biz sizi bir erkek ve bir dişiden yarattık ve sizi Kabile ve şubelerde ayırdık. Bunu teârüf için (tanışasınız, yardımlaşasınız) diye yaptık. Sizin en üstününüz Allah’tan en çok sakınanızdır. Allah her şeyi en ince teferruatına kadar bilir, her şeyden haberdar olur.” Efendimiz (S.A.V.) ne buyuruyor; “Mü’min, geçinen ve kendisiyle geçinilendir. Geçinilmeyen de hayır yoktur.” “Mü’min, kendisi için istediğini kardeşi için de istemedikçe kâmil mü’min olamaz” buyuruyor. Rabbim bunlara uymayı nasip eylesin” dedi.
Konuşmanın ardından Nevşehir İl Müftülüğü Damla İlahi Korosu tarafından bir birinden güzel ilahiler seslendirdi.
Daha sonra programa davet edilen; Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Kurra Hafız Fatih Okumuş, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Kurra Hafız Yaşar Çuhadar ve Ahmet Hamdi Akseki Camii Müezzin-Kayyımı Hafız M. Mansun Sağır, muhteşem sesleriyle ve güzel edalarıyla Kur’an’ın manevi atmosferini yaşattılar.
Misafir Kurra Hafızlar Avanos el yapımı hediyelerini Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan’dan aldı. Kur’an Ziyafeti’nin ardından, “Sevgili Peygamber’e Mektup” yarışmasında Kur’an Kursları arası birinci Vaiz Osman Kur’an Kursu Öğrencisi Tülay Deniz, ikinci Çetineller Kur’an Kursu öğrencisi Sümeyra Ermiş ve üçüncü Kavak Kasabası Kur’an Kursu Öğrencisi Fatma Yurdusev ödüllerini aldı. “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” Temalı Kompozisyon yarışmasında Ortaokullar arası birinci 23 Nisan Ortaokulu Öğrencisi Sude Çınar, ikinci Sulusaray İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Nermin Arısoy ve üçüncü Damat İbrahim Paşa Ortaokulu Öğrencisi Nidanur Öğretici ödüllerini aldı. “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” Temalı Kompozisyon yarışmasında Liseler arası birinci Nevşehir Kız İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Merve Topuz, ikinci Nevşehir Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Kubra Nur Selvi ve üçüncü Nevşehir Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Sümeyra Dağ ödüllerini aldı. Hediye takdiminin ardından İl Müftüsü Yakup Öztürk, protokol üyelerine gül takdim etti.
Program öncesi İl Müftülüğü tarafından katılımcılara; “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı”, “Peygamberimiz ve O’na Karşı Görevlerimiz” isimli kitaplar, canlı gül ve gülsuyu dağıtılırken, lokum ikramında bulunuldu.