New York Eyalet Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Syed Pasha, Zirve Üniversitesi’ni ziyaret ederek ‘Halkla İlişkiler Teori ve Uygulamasında Yeni Yaklaşımlar’ konulu seminer verdi.

Seminere Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Töremen, Zirve Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kutluk Özgüven, Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hidayet Tok, Zirve Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bezen Çoşkun, Zirve Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri katıldı.

Halkla ilişkiler uzmanlarının uzmanlıklarını kullanarak halkı etkileme gücünün boyutlarını, algı yönetimi yoluyla aslında toplumun zararına olan konularını bilir kabul edilebilir kılabileceklerini örneklerle anlatan Pasha, bu gücü kullanıp kullanmama kararının halkla ilişkiler uzmanlarında olduğunu, bu noktada halka ilişkiler uzmanlarını etik ikilemlerin beklediğini ifade etti. Amerikan tarihinden ve günümüz Amerikan iş dünyasından örneklerle konuşmasını tamamlayan Pasha halka ilişkiler okuyan veya halkla ilişkiler uzmanı olmak isteyen öğrencilere halkla ilişkiler mesleğine eleştirel bir bakış açısıyla yaklaşmalarını tavsiye etti.

Söyleşinin ardından Zirve Üniversitesi kampüsünü ziyaret eden Pasha, “ Zirve Üniversitesi fiziki ve teknolojik altyapısı, ulusal ve uluslararası öğrencileriyle bir dünya üniversitesi olma yolunda ilerliyor. Teorik eğitimin yanında uygulama laboratuvarları bizi tekrar öğrencilik yıllarımıza döndürmeye özendiriyor. Burada eğitim alan öğrenciler geleceğin mimari olacak.” dedi.

Daha sonra Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, Prof. Dr. Syed Pasha’yı makamında kabul ederek plaket takdim etti.