Özel Sungurbey Eğitim Kurumları Çanakkale'ye gönül vermiş eğitimci ve araştırmacı yazar Hasan Hüseyin Maltepe'nin sunduğu öğrenci ve velilerine "Çanakkale'ye Vefa" konulu konferans düzenledi.

Çanakkale üzerine kitaplar da yazan Hasan Hüseyin Maltepe, savaşın canlı tanıklarıyla görüşmüş. Maltepe, en çok etkilendikleri hikayelerden birini şöyle anlattı: "Niğde'ye gittiğimde emekli öğretmen Ömer isimli birisiyle tanıştım. Ömer, halasının yaşadığı hikayeyi bana şöyle aktardı; 'Benim bir Hatı halam vardı. Okulu bitirip öğretmen olduktan sonra yanına gittim. 'Ömerim büyümüşsün öğretmen olmuşsun, sana bir şey soracaktım, onun sırası geldi. Ömer'im beni önce evin büyüğüyle evlendirdiler. Askere gitti gelmedi. Sonra beni ortancaya verdiler. Onu da aldılar askere, o da gitti gelmedi. Küçüğüne kaldım. Onu da aldılar askere, o da gitti dönmedi. Bir gün kaynanam da bana 'ey uğursuz kadın bütün erkeklerimi senin yüzünden kaybettim. Terk et bu evi' dedi. Söyle bana Ömer'im adına Çanakkale derlermiş bu işte benim kabahatim varmı? dedi. Kaynanasının o sözü yüreğine oturmuş ve ömür boyu yüreğinden çıkmamış Hatı halamın."

Konferansın sonunda, 'İki evladımı da Sungurbey'de okutmanın mutluluğunu yaşıyorum' diyen Niğde Ümit Eğitim ve Kültür Derneği (NÜMDER) Başkanı Diler Önem'in çiçek ve hediye takdiminden sonra araştırmacı yazar Hasan Hüseyin Maltepe'nin Çanakkale konulu kitaplarını imzalamasıyla program son buldu.