Niğde Özel Sungurbey Lisesi ve Ortaokulu, LYS ve TEOG sonuçlarına göre büyük başarı göstererek, öğrencilerinin hemen hepsi üniversiteyi kazandı.

Özel Sungurbey Lisesi Müdürü Ahmet Korkmaz ve Ortaokul Müdürü Eyüb Gedik, LYS ve TEOG sonuçlarını değerlendirdi. Lise Müdürü Korkmaz, Fen ve Anadolu lisesi öğrencilerinin aldıkları yüksek puanlar neticesinde, Türkiye’nin en iyi üniversitelerini kazandığını belirtti. 18 öğrencilerinin tip fakültesini kazandığını aktaran Korkmaz, “Öğrencilerimizden 3’ü hukuk, 5’i mühendislik, 7’si iktisadi ve idari bilimler, 15’i de diğer fakülteleri kazanma başarısı gösterdi.” dedi.

Bu başarının disiplinli çalışmanın ardından geldiğini ifade eden Korkmaz, “Öğrencilerimiz çok çalışarak büyük çaba ve emek sarf ederek bu başarıyı gösterdi. Kendilerini kutluyorum, kazandıkları üniversitelerde başarılı olacaklarına yürekten inanıyorum." dedi.

Ortaokul Müdürü Eyüp Gedik de okul olarak eğitimin tüm aşamalarında hedeflediği ‘en iyi olma’ ilkesini gelenek haline getirdiğini vurguladı. Eyüp Gedik, ulusal ve uluslararası proje ile sportif alanlarındaki yarışmalarda elde edilen madalyalar ve TEOG’da gösterilen başarının okulda verilen eğitimin kalitesini ortaya koyduğunu dile getirdi.

Sungurbey Ortaokulu’nda başarının artık bir gelenek olduğunu dile getiren Gedik, “TEOG sonuçlarına göre 31 öğrencimiz 475 ve üzeri puan aldı. Öğrencilerimizden 22’si devlet fen lisesi, 16’sı özel fen lisesi, biri sosyal bilimler lisesi, 24’ü Anadolu lisesi, 4’ü de Anadolu meslek liselerine yerleşerek büyük bir başarıya imza atmışlardır. İyi bir tercih iyi bir gelecek demektir. Öğrencilerimiz Sungurbey Eğitim Kurumlarını tercih ederek iyi bir gelecek için isabetli karar verdiklerini gördüler.” diye konuştu.