Bursa’da eğitim kurumları arasında öğrencilerinin başarıları ve farklı eğitim sistemleriyle kalitesini kanıtlayan Nilüfer Koleji öğrencileri, düzenlenen kültür ve sanat şöleninde hünerlerini sergiledi.

Nilüfer Bademli Koleji’nde gerçekleşen Kültür Sanat Şöleni yüzden fazla öğrencinin oluşturduğu koronun seslendirdiği şarkılarla açılış yaptı. Velilerin yoğun ilgi gösterdiği Nilüfer Koleji Kültür Sanat Şöleni’nde konuşan Genel Müdür Mehmet Kıcıroğlu, toplumda okulun önemini vurgulayarak şunları söyledi “Okul, kişiliği oluşturmada, kişilik verilerinin olgunlaştırılmasında, dolayısıyla toplum ve toplumsal olguların oluşmasında önemli bir faktördür. Çocuklarımızın geleceğe emin adımlarla hazırlanması, gelecek kuşakların sevgiyle harmanlanmış toplumların meydana gelmesi için okulun rolü büyüktür. Güzel bir deyim var; gelecekte kâin bulunmak isteyenler, o toplumun bugünkü çocuklarına, gençlerine verdiği değere baksınlar.”

Genel Müdür Kıcıroğlu, eğitim öğretim olarak akademik başarıları ön planda tutmakla birlikte sosyal aktivitelere ve faaliyetlere de ciddi şekilde önem verdiklerini belirterek, Nilüfer Kolejleri olarak kendisiyle barışık, çevresiyle barışık, etrafına ve çevresine pozitif bakan, dünyayı sevgiyle kucaklayabilen, olayları sorgulayan, düşünebilen ve bunları dile getiren nesiller yetiştirmeyi misyon ve vizyon edindiklerini belirtti.

Çocukların sosyal aktivitelerin içerisinde yer almalarının çok önemli olduğunu ifade eden Kıcıroğlu, “Bilimsel ve akademik olarak verdiğimiz eğitim ne ise o oranda sosyal aktivelerde de yer almalarını öngörüyoruz. Böylece bu çocuklar gelecekte gelişmiş dünyadaki yerini alacaktır” ifadelerini kullandı.

Kıcıroğlu’nun konuşmasından sonra eğitim öğretim yılı boyunca birçok yerel ve ulusal yarışmada aşarı lde eden, TUBİTAK, YGS, Ulusal Bilim Olimpiyatı’nda, sanat ve sporda Nilüfer Koleji’nin ve Bursa'nın gururu olan çocuklara ödüller verildi.

Törenin ardından sahneye çıkarak kendilerini yetiştiren öğretmenlere teşekkür eden Nilüfer Koleji’nde eğitim gören Somalili öğrenciler, “Biz öğretmenlerimizi, arkadaşlarımızı çok sevdik onlar da bizi çok sevdi. Öğretmenlerimizi memleketimizde bıraktığımız ağabey ve ablalarımızın yerine, arkadaşlarımızı da kardeşlerimizin yerine koyduk. Bize hiç yabancılık, yalnızlık çektirmediler, bize sahip çıktıkları için teşekkür ederiz” dediler.

Nilüfer Bademli Koleji’nde gerçekleşen Kültür Şöleni’nde öğrencilerin günlerdir yoğun tempo ile hazırladıkları ışık gösterisi büyük beğeni topladı. Çocukların farklı yörelere ait kostümlerle sergiledikleri halk oyunları veliler tarafından ayakta alkışlandı. Kültür ve Sanat Şöleni’nde anaokulu öğrencilerinin gösterisinin artından izleyicilere yönelik hediye çekilişi yapıldı.