Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer kütüphanelerinin kapılarının okullara ardına kadar açık olduğunu belirtti. Kurum olarak eğitime her yıl 7.5 milyon TL kaynak ayırdıklarını belirten Başkan Bozbey, öğrencileri kütüphanelere davet etti.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ilçedeki özel ve devlet okulu idareci ve öğretmenleriyle Nazım Hikmet Kültür Evi’nde buluştu. Nilüfer Kütüphaneleri’nin çalışmaları ve hedeflerin ele alındığı toplantıda Başkan Bozbey tüm okulların idareci ve öğrencilerini kütüphanelerden faydalanmaya davet etti. Bozbey, “16 yıldır her yaştan insanın kitaba olan bağlılığını artırmak istiyoruz. Sosyal yaşam ve teknolojinin geliştiği günümüzde kitabın kokusu ayrı. Ortak hedefimiz nitelikli ve kaliteli bir eğitim ortamında iyi bireyler yetiştirmek. Kurum olarak kütüphanecilik hizmetlerimizi size sonuna kadar açıyoruz.” diye konuştu.

EĞİTİME HER YIL 7.5 MİLYON TL

Nilüfer’de bu hizmetleri yaparken aynı zamanda kent belleğini de oluşturmaya çalıştıklarını anlatan Başkan Bozbey, şöyle devam etti: “Nilüfer 8 bin 500 yıllık tarihi geçmişe sahip bir yer. Geçmişimizi gelecek nesillere aktarmalıyız. Her işin başı eğitimdir. Eğitimli insan, sağlığını da kendini de korur. Bugüne kadar eğitime verdiğimiz destekler bakanlık tarafından Türkiye’de uygulanır projeler haline geldi. Yılda 7.5 milyon TL eğitime kaynak harcıyoruz.”

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala da, ‘Nilüfer’de kütüphaneler yaşayan yerlerdir’ sloganıyla çalıştıklarını belirterek, 2015 Eylül ayı itibariyle kütüphanelerini bir yılda yaklaşık 228 bin kişi ziyaret ettiğini söyledi.