Bursa'nın Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen 14. Uluslararası Spor Şenlikleri kapsamında bu yıl ilk kez yapılan gerçekleştirilen Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası renkli görüntülere sahne oldu.

Nilüfer 14. Uluslararası Spor Şenlikleri farklı branşlarda devam ediyor. 25 branşta toplam 120 kategoride düzenlenen müsabakalarda bu yıl ilk kez yer alan Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası da yapıldı. Nilüfer Belediyesi Fadıllı havacılık tesislerinde gerçekleştirilen genç erkekler ve genç kızlar kategorisinde düzenlenen Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası’na Hüseyin Özdilek MTAL (Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi), Mustafa Kemal Coşkunöz MTAL ve Otomotiv İhracatçıları Birliği MTAL okullarından toplam 8 kişi katıldı.

Pilotların hedefe iniş yapabilmek için birbirleriyle kıyasıya mücadele ettiği yarışta, genç erkekler kategorisinde Kerem Dinçer birinciliği göğüsledi. Berk Özkan ikinci olurken, Gökhan Kuşçu ve Ömer Faruk Arık da üçüncülüğü paylaştı. Genç kızlar kategorisinde Selma İlter birinci, Yasemin Tükenmez ikinci oldu. Ayşen İşef ile Hilal Dönmez de üçüncülüğü paylaşan isimler oldu. Dereceye girenlere kupa ve madalyalarını Nilüfer Hava Sporları Birimi Sorumlusu Rasim Kuşçu ve yamaç paraşütü eğitmenleri verdi.

Şampiyonada dereceye giren isimler, 12-14 Haziran tarihlerinde Nilüfer’de 5. ayağı yapılacak olan Uluslararası Hedef Şampiyonası’nda Nilüfer Belediyesi’ni temsil etmeye hak kazandı.