Nilüfer Eğitim Kurumları, çocuklara milli şuuru aşılamak ve Çanakkale’yi unutturmamak için öğrencilerle birlikte Carrefoursa Alış Veriş Merkezi’nde Çanakkale Enstalasyon Sergisi açtı.

Nilüfer Bademli Koleji ilk ve ortaokul öğrencilerinin öğretmenleriyle birlikte yaptığı enstalasyon Çanakkale çalışması; Gelibolu Yarım Adası'nı, Seyit Onbaşı’yı, Çanakkale Andı'nı ve diğer savaş alanlarını birebir yansıtıyor. Hikâye ve tarihi derslerden yola çıkarak hazırlanan sergide Çanakkale’de yaşananlar, izleyicilere minik öğrenciler tarafından anlatılıyor.

Carrefoursa Alış Veriş Merkezi’nde Çanakkale Enstalasyon Sergisi’nin açılışını yapan Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, milli bilincin çocuklara küçük yaşta verilmesi gerektiğini, bunu da Nilüfer Eğitim Kurumları’nın çok iyi yaptığını söyledi. Başkan Yardımcısı Kayaoğlu, “Yapılan maketlerle Çanakkale’de yaşananlar bire bir yansıtılmış. Emeği geçen herkesin eline, yüreğine sağlık. Geleceğimiz olan çocuklara vatan sevgisini, milli şuuru vermek gerekiyor. Buradaki çocukların gözlerine baktığım zaman aldıkları eğitimle, gösterdikleri çabayla geleceğimizin emin ellerde olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Sergide konuşan Nilüfer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Kıcıroğlu ise öğrencilerin yapmış olduğu bu çalışmadan dolayı gurur duyduğunu belirterek, yapılan 3 boyutlu maketlerin başlarında bulunan öğrencilerin o zamanı yaşayarak anlattıklarından dolayı tebrik ettiğini söyledi. Kıcıroğlu, “Bizim Anadolu insanı olarak derin bir tarihimiz var. Tarihin zor günlerinde bir olmayı, birlik olmayı bilmiş bir toplumuz. Burada öğrencilerimizin bu çalışmaları bize gösteriyor ki milli bilinci, milli birliği çocuklara aşılamayı başarmışız.” diye ifade etti.

Bir hafta boyunca açık olacak Çanakkale Enstalasyon Sergisi’nde öğrenciler, ziyaretçilere isimlerini hat sanatıyla yazarak hediye ediyor. Ayrıca, ziyaretçilere Çanakkale askerinin menüsü olarak üzüm hoşafı ve yağlı buğday çorbası ikram ediliyor.