Mardin Hilton Garden Inn Mardin Otelinde Eket Fuarcılık tarafından 21-22 Nisan tarihlerinde düzenlenen eğitim fuarına birçok devlet ve vakıf üniversitesi katıldı. Lise 12. sınıfların ziyarete geldiği fuarda üniversiteler tanıtımlarını yaptı. Eğitici ve bilgilendirici seminer programlarının yapıldığı fuar süresince, öğrenciler tercih dönemi hakkında bilgi aldı.
Eğitim fuarlarının önemine değinen Nişantaşı Üniversitesi Üniversite Tercih Merkezi Eğitim Uzmanı Hatice Karataş, “Öğrenciler genel olarak bilinçli olsalar da, sordukları sorulardan sınav sistemi hakkında halen net bilgiye sahip olmadıklarını anlıyoruz. Sayısalcı bir öğrenci, hukuk da düşünüyorum belki iki yıllık bir bölüm de yazabilirim diyor. Öğrencilerin bilgisizlikleri onlara pahalıya mal olmamalı. Hangi bölüm öğrencisi ise o bölüme yönelmesi ve hedefe kitlenmesi yararına olacaktır. Yoksa sınava iki buçuk ay kala ne istediğini bilmemek veya yanlış bilgiye sahip olmak doğru bir yöntem değil” dedi.
PROFESYONEL DESTEK ÖNEMLİ
Öğrencilerin bilgilendirmesi için eğitim fuarlarının önemli olduğunu belirten Karataş, öğrencilerin öncelikle rehber öğretmenlerinden, sonrasında eğitim fuarları, eğitim ile ilgili seminer ve medya programlarından takip etmelerinin doğru olacağını ifade etti. Özellikle tercih döneminde öğrencilerin tercihlerini yaparken mutlaka profesyonel destek almalarının yararlarına olacağının altını çizen Karataş, sözlerine şöyle devam etti: ”Rehber öğretmenlerinden yardım alacakları gibi, tercih fuarlarına giderek profesyonel yardım da alabilirler. Eğer bu alternatiflere ulaşamazlarsa o zaman tercih merkezleri oluşturan üniversitelerde de bu anlamda destek alabilirler. Ancak, tercih öncesi mutlaka Üniversite Tercih Merkezi ve YÖK Atlas’tan kendileri de araştırma yapsın.”
TEMMUZ’DA TERCİH FUARLARI VAR
Güvenlik anlamında Güneydoğu illerimizde eğitim fuarları yapmanın zorlukları üzerinde duran, ancak her şeye rağmen güvenli ve başarılı fuarlar çıkardıklarını söyleyen Eket Fuarcılık Koordinatörü Oğuzhan Aydın ise Temmuz ayında İstanbul, Ankara ve İzmir’de olmak üzere üç ayrı tercih fuarı düzenleyeceklerini açıkladı. Hedeflerinin binlerce öğrenciye önemli bir hizmet sunmak olduğunu açıklayan Aydın, “Binlerce öğrenci, veli ve rehber öğretmeni ağırlayacağımız fuarlarımıza tüm üniversite aday öğrencilerimizi bekliyoruz. Öğrenciler, yoğun katılım sağlayacak üniversiteleri bu şekilde bir ortamda tanıma fırsatı bulacaklardır” diye konuştu.