Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney, “Başarılı Türk Bilim İnsanları” listesinde yer aldı.

Cumhuriyet Bilim Teknik Dergisi’nin 13 Şubat 2015 tarihli sayısında, H İndeksi 20 ve üzerinde olan başarılı Türk bilim insanlarının listesi yayımlandı. NNYÜ Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney, elektrik-elektronik mühendisliği alanındaki başarılı çalışmaları nedeniyle, 316’sı yurtiçinden ve 42’si yurt dışından olmak üzere toplam 358 kişiden oluşan “Başarılı Türk Bilim İnsanları” listesinde yer aldı.

Bilim insanlarının başarılarının ölçülmesinde en önemli iki kriterden biri yayımladıkları makale sayısı diğeri ise yayımlanan makaleye yapılan atıf sayısıdır. H-indeksi bu iki kriteri bir araya getirerek bilim insanlarının üretkenliğini ve o üretkenliğin niteliğini ölçen bir indekstir. H indeksi temel alınarak yapılan değerlendirmeler sonucunda NNYÜ Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney “Başarılı Türk Bilim İnsanları” grubuna dahil edildi.

Ülkemizdeki vakıf üniversiteleri dikkate alındığında, “Başarılı Türk Bilim İnsanları” listesine, vakıf üniversiteleri rektörlerinden sadece dört üniversitenin rektörü girdi.